Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου για καθυστέρηση των έργων στο παραλιακό μέτωπο

Τη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση των έργων στο παραλιακό μέτωπο, εκφράζει ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου.

Η δήλωσή του έχει ως ακολούθως:

«Πληροφορήθηκα την 8η κατά σειρά παράταση, μέχρι τον Απρίλιο του 2022, που έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στην ανάδοχο εταιρεία για την ολοκλήρωση των εργασιών της Α’ φάσης της Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου στο Μοσχάτο.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες, εδώ και δύο χρόνια, δεσμεύσεις της Περιφέρειας Αττικής ότι ήδη θα είχε ολοκληρωθεί η Α’ φάση και ότι ήδη θα είχε δημοπρατηθεί η Β’ φάση των εργασιών, διαπιστώνουμε με θλίψη ότι κανένα χρονοδιάγραμμα για τα παραπάνω δεν τηρείται. Σαν να μην έφτανε αυτό, όπως από την προηγούμενη εβδομάδα τονίσαμε, το εργοτάξιο του παραλιακού μετώπου έχει γίνει χώρος εναπόθεσης υλικών εκσκαφής και κατεδαφίσεων.

Καλώ την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να παρέμβουν ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών της Α’ φάσης και τη δημοπράτηση της Β’ φάσης, γιατί κινδυνεύει ένα εμβληματικό έργο να μετατραπεί σε έργο – φάντασμα, προσβάλλοντας την αισθητική μας, τους πολίτες και το περιβάλλον.

Τα λόγια έχουν χάσει πλέον την αξία τους, οι παρατάσεις διαδέχονται η μία την άλλη και οι πολίτες αναρωτιούνται αν το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ολοκληρωθεί ή μείνει στη μέση. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι εμείς δεν θα επιτρέψουμε το έργο αυτό να μετατραπεί σε σύγχρονο “Γιοφύρι της Άρτας”».

Διαβάστε επίσης: «Μπλόκο» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στα παράνομα μπάζα στην παραλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ