Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Όχι» στην εκποίηση του κτηρίου του π. ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο από το ΤΑΙΠΕΔ

Αντιφατική και άστοχη χαρακτηρίζει την προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση του κτηρίου του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, σε επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, καθώς και στους βουλευτές του Νοτίου Τομέα Αττικής όλων των κομμάτων.

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος υπογραμμίζει την ιστορική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ τον Ιούνιο του 2021, με την οποία χαρακτηρίζεται ως «μνημείο» το κτίριο 1 των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρου. «Η απόφαση», σημειώνει, «δικαιώνει τους διαχρονικούς αγώνες της δημοτικής Αρχής και τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και του π. Δήμου Ταύρου, στις οποίες τονίζεται ότι οι πρώην αποθήκες του ΕΟΜΜΕΧ αποτελούν ένα εμβληματικό σημείο για την πόλη μας λόγω της ιστορικής διαδρομής του κτηρίου από τη δεκαετία του 1920».

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, καλεί το Υπουργείο Οικονομικών και τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, να επανεξετάσουν τη στάση τους, προκειμένου να παραχωρηθεί ο χώρος στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και να αξιοποιηθεί προς όφελος του Δημοσίου και των κατοίκων.

Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου για καθυστέρηση των έργων στο παραλιακό μέτωπο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ