Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όμιλος Φαρμακευτικων Eπιχειρήσεων Τσέτη: Στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης με υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ηθικό Επιχειρείν!

Από την ειδική έκδοση της Αμαρυσίας – Επιχείρηση: Εταιρική υπευθυνότητα – Δράσεις και πρακτικές με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο

Βιώσιμη ανάπτυξη, αλληλεγγύη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, διαρκής υπευθυνότητα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έμφαση στην καινοτομία, αφοσίωση στην αριστεία και στη νέα γενιά, και ηθικό επιχειρείν, αποτελούν τους κομβικούς άξονες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.
Η φιλοσοφία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με 570 εργαζόμενους και έντονη εξωστρέφεια σε 66 χώρες και πλέον είναι: «Αξία για τον Άνθρωπο, Ευθύνη για την Κοινωνία».

Στο μονοπάτι της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Οι Uni-pharma & InterMed, αποτελούν μέλη του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών έχοντας ευθυγραμμίσει τις λειτουργίες τους με τις διακηρυγμένες αρχές του, στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος, της καταπολέμησης της διαφθοράς, των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κλιματικής Αλλαγής.

Η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος του Global Compact Network Hellas, μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ κυρία Ιουλία Τσέτη, αναφέρει: «Βαδίζοντας σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, η ετοιμότητα, η ψυχραιμία, η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα, αποτελούν τα βασικά οχυρά μας. Η επόμενη ημέρα μετά από μια σοβαρή κρίση, δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε γι’ αυτή. Δημιουργούμε προϊόντα με προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Και η οικοδόμηση της αξίας, σηματοδοτεί το αναγκαίο καύσιμο για την ανάπτυξη. Στόχος μας πάντα, είναι ο σεβασμός στον Άνθρωπο και στο περιβάλλον».

Περιβάλλον & ευαλωτότητα της κοινωνίας

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες, τα μεγάλα περιβαλλοντικά προγράμματα -υπό την ομπρέλα του U & I GREEN και του SAVE THE SEA και τη συνεργασία της All for the Blue- η στήριξη των γενναίων γυναικών που παλεύουν με τον καρκίνο μέσα από το έργο του ΑΛΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ και την running team, η συνεργασία με την Axion Hellas, η Αποστολή Ζωής με ενημέρωση και διαγνωστικές εξετάσεις σε άγονες περιοχές της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και κατά τόπους Οδοντιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, η συνεργασία με τη ΜΚΟ «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ» και συμμετοχή στο MAGIC DIABETES BUS, αποτελούν κορυφαία παραδείγματα υπεύθυνου και ηθικού επιχειρείν.

Στήριξη στην οικογένεια & την επιστήμη

Το αποτύπωμα της κοινωνικής ευαισθησίας του Ομίλου, εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από τη συνεργασία με το Πρόγραμμα BE LIVE το οποίο στηρίζει υπογόνιμα ζευγάρια. Ήδη η InterMed στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, κάλυψε, πρόσφατα, τα διατροφικά συμπληρώματα 30 υπογόνιμων ζευγαριών, για την προετοιμασία των κύκλων εξωσωματικής τους.

Επίσης, η InterMed, έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι με δωρεά της προς το BE LIVE, γεννήθηκε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στις 29 Νοεμβρίου 2021, το οποίο είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας (του μωρού), η οποία διαμένει στη Τζιά. Την παρακολούθηση και την εξωσωματική ανέλαβε ο γυναικολόγος αναπαραγωγής κύριος Βασίλης Κελλάρης, ενώ η εμβρυομεταφορά έγινε στο μαιευτήριο Μητέρα.
Με το ίδιο πάθος, ο Όμιλος, βρίσκεται πάντα κοντά στη νέα γενιά, μέσα από τις υποτροφίες του Ιδρύματος «Κλέων Τσέτης» σε νέους επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές. Επίσης, το Science on The Go, το Κινητό Εργαστήρι Επιστήμης, το οποίο διδάσκει βήμα-βήμα, πώς δημιουργείται ένα συμπλήρωμα διατροφής ή ένα αντισηπτικό.

Δίπλα στην ακαδημαϊκή κοινότητα

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, ο ΟΦΕΤ προχώρησε πριν λίγο καιρό, στην ανακαίνιση αίθουσας της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας καθώς και στην ανακαίνιση εργαστηρίων και κοινόχρηστων χώρων του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, η κυρία Ιουλία Τσέτη, προχώρησε στη δωρεά ενός διαδραστικού αμφιθεάτρου 100 θέσεων, προϋπολογισμού ύψους 120.000 ευρώ, για τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών. Στο ίδιο αμφιθέατρο, στις 15 Νοεμβρίου 2021 ανακοίνωσε υποτροφία σε φοιτητές Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, στη μνήμη της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2021.

Οι μεγάλες δωρεές της πανδημίας

Στη διάρκεια της πανδημίας, οι UNI-PHARMA & InterMed, πραγματοποίησαν 4 γενναιόδωρες δωρεές: Η ναυαρχίδα του ΟΦΕΤ, η Uni-pharma SA, δώρισε 24 εκατ. ΔΩΡΕΑΝ δόσεις του Unikinon (χλωροκίνη) στο ΕΣΥ καθώς και 60.000 δόσεις στην Κύπρο ενώ η InterMed δώρισε πάνω από 14.000 λίτρα αντισηπτικού, που αξιοποιήθηκε για νοσοκομειακή χρήση. Δωρεές αντισηπτικών πραγματοποίησε επίσης και για τις ΚΟΜΥ -Κινητές Ομάδες Υγείας- του ΕΟΔΥ.

Ο Όμιλος έχει στόχο να αυξήσει το κοινωνικό του πρόσημο, μειώνοντας, παράλληλα, το περιβαλλοντικό και ενεργειακό του αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένος στην ηθική και αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση.

Οι άξονες στους οποίους επικεντρώνεται είναι το τρίπτυχο: Κοινωνία, Περιβάλλον, Αγορά, μέσω των δράσεων «U & I Care – UNI-PHARMA & INTERMED & Eσύ και Εγώ νοιαζόμαστε», όπου βασικό μέλημα είναι η ομαλή λειτουργία του Ομίλου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ