Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τα ποιητικά

Με ένα αφιέρωμα στον Κώστα Παπαγεωργίου κυκλοφόρησε το επετειακό τεύχος των 10 χρόνων των Ποιητικών. «Διότι ο Κώστας ήταν ένας άνθρωπος πολύ σεμνός και δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ένα αφιέρωμα στον ίδιο και στο έργο του στο περιοδικό του. Το αφιέρωμα υπάρχει επειδή ο Κώστας δεν είναι πια μαζί μας. Και τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει την απουσία του. Ας πούμε λοιπόν ότι το αφιέρωμα είναι ένας χαιρετισμός ανθρώπων που τον αγάπησαν, σε ένα περιοδικό που ο ίδιος αγάπησε και αναπόδραστα θα είναι άλλο τώρα που αυτός πια λείπει. Αλλά θα είναι. Επειδή εκείνος το ήθελε. Επειδή κι εμείς το θέλουμε.

Επειδή ελπίζουμε κι εσείς όλοι και όλες που το έχετε αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια το θέλετε. Σ’ αυτό το τεύχος, ο Κώστας είναι παρών εν τη απουσία του. Θα συνεχίσει να είναι παρών και από Σεπτέμβριο, όταν το περιοδικό θα μπει στην κανονική του τροχιά. Όπως παρών ήταν όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να είναι κι ο Γιάννης Βαρβέρης.

Συνεχίζουμε λοιπόν. Με τη στήριξη του Κώστα Γκοβόστη. Με παλιούς και νέους συνεργάτες. Στην ίδια κατεύθυνση, πράγμα που σημαίνει ακολουθώντας τον καιρό και τα γυρίσματά του, αλλά χωρίς να χάνουμε τον προσανατολισμό μας, την καλή ποίηση, παλαιότερη, νεότερη, ελληνική, ξένη, και την ουσιαστική κριτική, σε μια εποχή όπου ο κριτικός λόγος, κατά γενική ομολογία, υποβαθμίζεται. Ανοιχτοί στο καινούργιο, με σεβασμό στην παράδοση. Όλα όσα σχεδιάζαμε και δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε μαζί, θα τον περιλαμβάνουν όταν θα γίνουν πράξη. Στο περιοδικό και όχι μόνο.»

Εκδόσεις Γκοβόστη
Γράφουν: Διάφοροι
Σελίδες: 64
Τιμή: 8,00 ευρώ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ