Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Επιστολή Ευθυμίου για ελλείψεις self test στις σχολικές μονάδες

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό, Ζέτα Μακρή και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, σχετικά με την έλλειψη self test στις σχολικές μονάδες, απέστειλε ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στα Προεδρεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Π.Ε.Δ.Α.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, αναφέρει ότι ο αριθμός των self test που έχει προβλεφθεί να παρέχεται στα σχολεία δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες, καθώς δεν παρέχονται επιπλέον test στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που απαιτείται να επανελεγχθούν όταν διαπιστώνεται κρούσμα εκπαιδευτικού ή μαθητή στο σχολείο.

Επίσης, δεν παρέχονται καθόλου self test στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στα κυλικεία και στους σχολικούς τροχονόμους που παρέχουν υποστήριξη στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Ο Ανδρέας Ευθυμίου αναφέρει ότι ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προσπαθεί, μέσω ιδίων πόρων, να παρέχει self test στις σχολικές μονάδες του, αλλά είναι αδύνατον να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου προτείνει την χορήγηση επιπλέον self test στις κατηγορίες που αναφέρονται παραπάνω και τον εφοδιασμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με test, προκειμένου να καλύπτονται οι επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν ύστερα από θετικά κρούσματα στις σχολικές τάξεις.

Διαβάστε επίσης: Μείωση της τιμής του PCR στα 25 ευρώ και του rapid test στα 4 ευρώ στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ