Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 35 σχολικά και δημοτικά κτήρια

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 35 σχολικά και δημοτικά κτήρια, τα οποία θα έχουν ισχύ 2.380 κιλοβάτ και θα παράξουν 3,5 εκ. κιλοβατώρες, ανακοίνωσε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, μιλώντας στην ημερίδα της ΚΕΔΕ για το Ευρωπαϊκό έργο «PRODESA – Ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας».


Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις κτηριακές και άλλες υποδομές των ΟΤΑ και η διευκόλυνση της χρήσης καινοτόμων χρηματοδοτικών μηχανισμών μέσω Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης με Μεικτή Χρηματοδότηση, με αφορμή το ευρωπαϊκό έργο «PRODESA – Ανάπτυξη έργων ενεργειακής απόδοσης στη νότια Αττική», στο οποίο συμμετέχουν ως βασικοί εταίροι οι Δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, σημείωσε ότι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, παρά τη δραματική υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, μέσω του έργου PRODESA κατάφερε να μελετήσει τις ενεργειακές καταναλώσεις.
Αναφορικά με τη συμμετοχή του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PRODESA, η Δήμαρχος σημείωσε πως προωθείται και σχεδιάζεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 35 σχολικά κτήρια, τα οποία θα έχουν ισχύ 2.380 κιλοβάτ και θα παράξουν 3,5 εκ. κιλοβατώρες.
Σημείωσε ωστόσο, ότι «αν δεν λύσουμε το ζήτημα του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Έχουμε έτοιμη τη διακήρυξη σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ για Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης. Αν δεν συμψηφίσουμε την ενεργειακή απόδοση και με τον οδοφωτισμό μας δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να θεσμοθετηθεί».
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και Δημήτρης Καφαντάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο διευθυντής του γραφείου της γενικής γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αντώνης Μαρίνος, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι αντιδήμαρχοι Αλίμου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αναστασία Σιμητροπούλου και Δημήτρης Ζαλακούδης, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Αγιος Δημήτριος: Συμβάσεις αορίστου χρόνου για 37 εργαζόμενους Παιδικών Σταθμών

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ