Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Χατζηδάκης: «Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων»

«Ο ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με λυπηρό αποτέλεσμα πολλά προβλήματα ηλεκτροδότησης, κομμένα και επικίνδυνα καλώδια, καθυστερήσεις και πολύωρες διακοπές ρεύματος».
Την παραπάνω επισήμανση κάνει ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει, οι δυνάμεις του Δήμου δίνουν τη μάχη με την κακοκαιρία και προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί από τους κατοίκους στα τηλέφωνα του Δήμου και στους αρμόδιους αντιδημάρχους, με ιεράρχηση κατά βαθμό σοβαρότητας και προτεραιότητας.
«Η πρωτοφανής για την περιοχή μας, σφοδρή και συνεχής χιονόπτωση κάνει υπερβολικά δύσκολο το έργο της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, αλλά με την συνεχή εργασία των ειδικών οχημάτων του Δήμου, έχει επιτευχθεί να λειτουργούν στοιχειωδώς κεντρικοί και δευτερεύοντες δρόμοι, που συχνά καλύπτονται ξανά από νέο χιόνι τους, κάνοντας το έργο των συνεργείων να φαίνεται μάταιο, αλλά συνεχίζουμε!», τονίζει.
Όλη τη μέρα επιχειρούσαν έξι ειδικά οχήματα εκχιονισμού και δύο αλατιέρες, που άνοιγαν τους δρόμους και απεγκλώβιζαν οχήματα, μεταξύ αυτών και δύο Πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και άλλα δημοτικά οχήματα που προσέφεραν βοήθεια σε εκατοντάδες πολίτες με ανάγκη μετακίνησης από και προς το Κέντρο Υγείας, γιατρούς και νοσοκομεία, το Μετρό, σε φαρμακεία ακόμα και εκτός πόλης, σε νεφροπαθείς, κλπ.
Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι από τις 6:00 το πρωί, θα δοθεί η κύρια μάχη για να ανοίξουν οι δρόμοι της πόλης, να απομακρυνθούν δέντρα και επικίνδυνα κλαδιά. Καλεί τους πολίτες «να βοηθήσουν το έργο μας ακολουθώντας τις οδηγίες, κινούμενοι αποκλειστικά με αλυσίδες, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και επικοινωνώντας στα τηλέφωνα του Δήμου διευκολύνοντας έτσι τον άμεσο προγραμματισμό των επεμβάσεων μας».

Διαβάστε επίσης: Έκκληση δημάρχου Ηλιούπολης για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ