Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Δήμαρχος Αλίμου: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τη νομική οδό για την καθίζηση οδοστρώματος

Το ενδεχόμενο να ακολουθήσει ακόμη και τη νομική οδό δεν αποκλείει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μετά την καταστροφή μέρους του οδοστρώματος επί της οδού Γερουλάνου, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ενός απορριμματοφόρου, για αρκετή ώρα, το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο κ. Κονδύλης, απέδωσε τις ευθύνες για το σοβαρό αυτό περιστατικό, κατά το οποίο ευτυχώς δεν σημειώθηκε τραυματισμός, στο «Φυσικό Αέριο» και στην ΕΥΔΑΠ.
Εξήγησε ότι το τμήμα του δρόμου που έσπασε είναι ακριβώς αυτό που πριν λίγους μήνες είχε ανοίξει ο εργολάβος του «Φυσικού Αερίου», για να περάσει αγωγό αερίου. «Φαίνεται ότι ήταν τόσο πρόχειρη και κακή η δουλειά που είχε γίνει, που, μόλις παρουσίασε διαρροή διπλανός αγωγός της ΕΥΔΑΠ, το οδόστρωμα υποχώρησε.

Ευθύνες βαρύνουν, βεβαίως, και την ΕΥΔΑΠ, αφού επί χρόνια δεν έχει αντικαταστήσει τον προβληματικό αγωγό της στον συγκεκριμένο δρόμο, αν και διαρκώς σπάει και έχει διαρροές», είπε ο δήμαρχος.
Ο κ. Κονδύλης, αφού επιφυλάχθηκε για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων του Δήμου εναντίον των υπευθύνων, δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε πολλές φορές αναδείξει την κακοποίηση του οδικού μας δικτύου από τις διάφορες ΔΕΚΟ, που σκάβουν καταστροφικά, κακότεχνα και ανεύθυνα με τους διάφορους εργολάβους τους, χωρίς να τους επιβλέπουν και χωρίς να αποκαθιστούν σωστά τα οδοστρώματα. Ο Δήμος εξαντλεί κάθε νόμιμο μέσο που έχει, απέναντι σε αυτήν την “πειρατική” νοοτροπία. Ειδικά με το Φυσικό Αέριο, που ο νόμος τούς δίνει το δικαίωμα να σκάβουν όπου θέλουν, χωρίς να παίρνουν άδεια από τον Δήμο, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πότε θα σοβαρευτούν; Πότε θα λειτουργήσουν με επαγγελματισμό; Πότε θα εγκαταλείψουν τις τριτοκοσμικές πρακτικές; Πότε θα σταματήσουν να μας καταστρέφουν το οδικό δίκτυο;».

Διαβάστε επίσης: Ανδρέας Κονδύλης στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ: «Έχει καταντήσει μάστιγα ο τρόπος που οι εργολάβοι των ΔΕΚΟ κακοποιούν τη δημόσια περιουσία»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ