Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

3Β: Σε πλήρη λειτουργία το πρόγραμμα Καφέ Κάδου

Το πρόγραμμα Καφέ κάδου επεκτείνεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με επόμενη στάση την συνοικία Δικηγορικά της Βούλας, όπου τα Σαββατοκύριακα 12-13 και 19-20 Φεβρουαρίου θα γίνει διανομή των Καφέ Κάδων υπολειμμάτων τροφών στις κατοικίες της περιοχής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παραδώσουν πόρτα – πόρτα έναν καφέ κάδο 120lt ανά κτίριο, έναν μικρό κάδο κουζίνας ανά νοικοκυριό (για τη διαλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός της κουζίνας), χάρτινες σακούλες (για χρήση κατά τη διαλογή) και έναν σάκο εδαφοβελτιωτικό VITA-GREEN, το οποίο παράγει ο Δήμος από τα οργανικά υπολείμματα που συλλέγονται στου καφέ κάδους.

Υπενθυμίζεται ότι το καινοτόμο πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) – Kερδίζω όσο Διαχωρίζω εφαρμόζεται από τα τέλη του 2019 στα Πηγαδάκια και από τα μέσα του 2021 στο Δίλοφο ενώ το πρόγραμμα χωριστής συλλογής των υπολειμμάτων τροφών σε Καφέ Κάδο υλοποιείται σε Πηγαδάκια, Μηλαδέζα, Βουλιαγμένη, Δίλοφο και πλέον στα Δικηγορικά.

Οδηγίες για τον καφέ κάδο
Στον Καφέ Κάδο ρίχνουμε: υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών μαζί με τα κόκκαλα, υπολείμματα καφέ και τσάι μαζί με τα φίλτρα τους, φρούτα και λαχανικά με τις φλούδες και τα κοτσάνια τους, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια, τσόφλια αυγών, γαλακτοκομικά, λίγα φύλλα και μικρές ποσότητες στάχτης.
Στον Καφέ Κάδο δεν ρίχνουμε: νωπά κρέατα και νωπά ψάρια, μαγειρικά λάδια, λίπη, συσκευασίες μεταλλικές, πλαστικές ή χάρτινες, κάψουλες καφέ, ξύλινα αντικείμενα, πριονίδι, αποτσίγαρα, ακαθαρσίες κατοικίδιων.

Πρακτικές συμβουλές
• Αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα να στραγγίξουν πριν τα απορρίψουμε στον κάδο ή τα τυλίγουμε με εφημερίδα/χαρτί.
• Απορρίπτουμε τα υπολείμματα τροφών είτε σε σακούλες (βιοαποδομήσιμες/ κομποστοποιήσιμες ή χάρτινες μαναβικής) ή χύμα.
• Αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικής σακούλας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.vvv.gov.gr/zerowaste. Επίσης, μπορούν να τηλεφωνούν στα 213-2020148 και 213-2020002 ή να στείλουν email στα diaxorizo@vvv.gov.gr και kathariotita@vvv.gov.gr

Διαβάστε επίσης: Πατούλης – Κωνσταντέλλος: Με εκατέρωθεν «βέλη» η συζήτηση για τα έργα στον Δήμο 3Β

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ