Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

Πρόγραμμα για την διαλογή στην πηγή μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων ξεκινά ο Δήμος Βύρωνα στο πλαίσιο της επέκτασης των δράσεων μείωσης των απορριμμάτων.

Η ανακύκλωση ρούχων συνεπάγεται τη διαχείρισή τους έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος να επαναχρησιμοποιείται. Από τα παλιά ρούχα μπορούν να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, στουπιά, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων. «Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια. Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος. Και είναι τόσο απλό σε όλους, να ανοίξουμε τον κάδο και να αποθέσουμε σ’ αυτόν τα είδη, που παλαιότερα θα πετάγαμε στα σκουπίδια», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Καλαίσθητοι και εύχρηστοι Κόκκινοι Κάδοι Ανακύκλωσης Ρούχων και Υποδημάτων έχουν ήδη τοποθετηθεί στα παρακάτω σημεία του Δήμου Βύρωνα:

Καραολή & Δημητρίου (έναντι Δημαρχείου), χώρος στάθμευσης στα σχολεία της Ταταούλων, κολυμβητήριο Δ. Βύρωνα στην είσοδο από Άνθιμου Γαζή, Ουσακίου και Ν. Ελβετίας, Βουτζά μεταξύ Χρ. Σμύρνης και Κωνσταντιλιέρη, Πλατεία Κολλημένου έναντι συμβολής Βοσπόρου και Αγ. Σοφίας, Πλατεία Μαριάννα: Κολοκοτρώνη και Παναγή Τσαλδάρη, Πλατεία Φρυγίας (Λαδά), Πλατεία Ταπητουργείου στη Χειμάρρας, Πλατεία Νεραΐδας από Χρυσοθέμιδος, Κεσκινίου και Γεννηματά, Πλατεία Αγαλματάκια στην είσοδο από Αναλήψεως μπροστά από θάλαμο, Έναντι εκκλησίας Αγ. Δημητρίου, Μεσολογγίου και Ερυθραίας, Πλατεία Καρέα στη συμβολή Θυμάτων Πολέμου και 28ης Οκτωβρίου, και Νεκροταφείο Βύρωνα (μπροστά από οστεοφυλάκειο).

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν 4 ακόμη κάδοι σε:

Λεωφ. Καρέα και Ελλήνων Πατριωτών από την πλευρά του Άλσους, Λ. Καρέα και Δάφνης, Πλατεία Μαρτάκη από Χρ. Σμύρνης και Κολοκοτρώνη 87, έναντι ΚΕΠ.

Ανακύκλωση και στο Κινητό Πράσινο Σημείο

Ρούχα και άλλα ανακυκλώσιμα (χαρτί, πλαστικό, μέταλλα, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, τηγανέλαια) μπορούν οι κάτοικοι να παραδίδουν και στο κινητό πράσινο σημείο που σταθμεύει σε διάφορα σημεία του Βύρωνα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα από 18 Φεβρουαρίου:

Κάθε Τετάρτη: Πλατεία Αγίου Λαζάρου (9.30πμ – 12μ), ΑΒ Καραολή Δημητρίου – Νησίδα (12.30μμ – 14.25μμ) και Λεωφόρο Καρέα και Χρυσανθέμων – Καρέας (14.45μμ -15.40μμ).

Κάθε Πέμπτη: Πλατεία Αγίου Λαζάρου (9.30πμ – 12μ), είσοδος Θεάτρου Βράχων – Ταταούλων (12.30μμ- 14.25μμ) και Πλατεία Τσιρακοπούλου (14.45μμ-15.40μμ).

Κάθε Παρασκευή: Πλατεία Αγίου Λαζάρου (9.30πμ – 12μ), ΑΒ Καραολή Δημητρίου – Νησίδα (12.30μμ – 14.25μμ) και Λ. Καρέα & Ελλήνων Πατριωτών (14.45μμ-15.40μμ).

 

Διαβάστε επίσης: Βύρωνας: Δενδροφυτεύσεις μετά από τις καταστροφές των πρόσφατων χιονοπτώσεων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ