Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε χρηματοδότηση 2 νέων παιδικών χαρών

Η απογοήτευση για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταψηφίσει πρόγραμμα χρηματοδότησης, πιστοποίησης και συντήρησης δύο νέων παιδικών χαρών στην Καισαριανή από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) διαπέρασε τα σύνορα της πόλης.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο, σχολιάζοντας την πρωτοφανή απόφαση και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αναθεωρήσει την απόφασή του, επισημαίνοντας τα εξής σημαντικά:

Είναι η πρώτη φορά που ο ΣΠΑΥ εξασφαλίζει μια τόσο υψηλή χρηματοδότηση για έργα εντός των Δήμων – μελών του και επαναλαμβάνει ότι τα έργα ανήκουν αποκλειστικά στους Δήμους που θα τα υποδεχθούν.

Τονίζει ότι μέσω της χρηματοδότησης που εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ από το ίδιο πρόγραμμα (Αντώνης Τρίτσης), ο Δήμος Καισαριανής θα παραλάβει στο επόμενο χρονικό διάστημα δύο ηλεκτρικά λεωφορεία, πυροσβεστικό όχημα, πλούσιο εξοπλισμό για τους εθελοντές και σημαντικές εργασίες αναβάθμισης του αντιπυρικού σχεδίου της πόλης.

Μετά από δύο χρόνια τραγικής απομείωσης των εσόδων των Δήμων εξαιτίας της πανδημίας, οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής», «Πρώτη Φορά Καισαριανή» και «Ανυπόταχτη Καισαριανή», απέρριψαν χρηματοδότηση και συντήρηση έργων με βάθος χρόνου και προστιθέμενη αξία για την ποιότητα ζωής στην Καισαριανή.

Η Δημοτική Αρχή, μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΣΠΑΥ και δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτου, προτίθεται να επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει η πόλη 100 χρόνια από τη δημιουργία της

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ