Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έφυγαν τα δύο πρώτα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας για το λαό της Ουκρανίας

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Ουκρανίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, 4 και 5 Μαρτίου, εκατοντάδες πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων, συλλόγων γονέων και πολλών επιχειρήσεων της πόλης, προσήλθαν στο Δημαρχείο και προσέφεραν τρόφιμα, κουβέρτες, sleeping bag, φαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Κατόπιν συνεννόησης με την Ουκρανική Πρεσβεία και εκπροσώπους της Ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα, τα προϊόντα διατέθηκαν για την ανακούφιση του ουκρανικού λαού.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και δεκάδες εθελοντές έδωσαν το παρών στη δράση και συνέβαλαν στην παραλαβή της ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή των πρώτων φορτηγών.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη δράση κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Μία αλυσίδα ζωής βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Δήμο μας όπως άλλωστε συμβαίνει στους δήμους της χώρας μας για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, που προσφέρουν ότι μπορούν κι αυτό είναι που έχει μεγάλη σημασία. Συγκεντρώσαμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, φαρμακευτικό υλικό, στο Δημαρχείο. Από την προσέλευση και προσφορά των συμπολιτών μας αναμένεται να συγκεντρωθούν είδη που θα γεμίσουν τρία φορτηγά. Τους ευχαριστώ όλους».

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής ενδέχεται να επαναληφθεί η δράση τις επόμενες μέρες.

 

Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ