Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ψήφισμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό, εξέδωσε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Το ψήφισμα έχει ως ακολούθως:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή του στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και στους χιλιάδες ομογενείς μας που κατοικούν στην περιοχή από αιώνες.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν αποτελούν τρόπο επίλυσης διακρατικών διαφορών, πλήττουν τις αρχές και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, της Ειρήνης και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και προκαλούν ανείπωτο πόνο και καταστροφή.

Ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών είναι η μόνη ορθή επιλογή και ο πιο ασφαλής τρόπος για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας των κρατών.

Η Ενωμένη Ευρωπαϊκή απάντηση απέναντι σε αυτή τη βάναυση παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου θα συμβάλλει στην αποτροπή του πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος και ευρύτερα στον κόσμο και θα εμποδίσει την εκδήλωση νέων Αναθεωρητισμών που απειλούν την παγκόσμια Ειρήνη και Ασφάλεια και προετοιμάζουν νέο Ψυχροπολεμικό κλίμα στις Διεθνείς Σχέσεις.

Τέλος ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεσμεύεται να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην παροχή ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας.

 

Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ