Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Πρόγραμμα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην εφηβεία

Τρίωρο βιωματικό εργαστήριο ανά τμήμα στους μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα, πραγματοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου.

Γνωρίζοντας ότι η εφηβεία αποτελεί αναπτυξιακό ορόσημο για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου, η παρέμβαση είχε ως στόχο την ενημέρωση και την κατάλληλη προετοιμασία των εφήβων, έτσι ώστε να μάθουν να λαμβάνουν υπεύθυνα αποφάσεις που αφορούν τη μετέπειτα σεξουαλική ζωή τους καθώς και να προασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν συναισθήματα, τυχόν αγωνίες και προβληματισμούς, να διευκρινίσουν απορίες, αλλά και να εκπαιδευτούν σε στρατηγικές με σκοπό την αυτοπροστασία τους (για τη συναίνεση, τα προσωπικά όρια κ.α.), μέσα σ’ ένα υποστηρικτικό και ασφαλές πλαίσιο λαμβάνοντας συμβουλευτική καθοδήγηση από τις συντονίστριες (ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς).

Σε όλα τα τμήματα, οι μαθητές είχαν άριστη συνεργασία με τις συντονίστριες και λειτούργησαν σεβόμενοι τους κανόνες της ομαδικής συνεργασίας.

Τα βιωματικά εργαστήρια συντόνισαν οι ψυχολόγοι Ηλέκτρα Εταιρίδου, Κυριακή Καραμπίνου και Μαριλίνα Μπαδικιάν, οι κοινωνικοί λειτουργοί Κωνσταντίνα Πεθεριώτη, Φρόσω Λεντιδάκη και Λάμε Κατερίνα, καθώς κι οι φοιτήτριες Τμημάτων Ψυχολογίας Βαρβάρα Σιουκιούρογλου, Νικολέττα Γκατζωνίδου, Ελευθερία Αναστασίου, Ελευθερία Βεχλίδου, Κατιάνα Μυριδάκη και η Γεωργία Τσιριγώτη, φοιτήτρια Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα με προαιρετική συμμετοχή.

 

Διαβάστε επίσης: Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ