Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βασίλης Θώδας και Ευάγγελος Μπουρνούς στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων

Το χώρο των κατασκηνώσεων στη Ραφήνα, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Ουκρανία, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας μαζί με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους της δομής για τις συνθήκες φιλοξενίας των 19 προσφύγων και τα έργα που πραγματοποιούνται στο χώρο προκειμένου τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις να εξασφαλίζουν μία ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση.

Ήδη, τα συνεργεία και των δύο Δήμων, με τη συνδρομή και τις χορηγίες της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και της ΜΚΟ PRAKSIS, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στη βελτίωση των οικίσκων, στους οποίους θα φιλοξενηθούν προσωρινά τα 19 άτομα. Παράλληλα, καλαθοφόρα οχήματα και από τους δύο Δήμους αποκαθιστούν τον φωτισμό στο χώρο των κατασκηνώσεων.

«Ο Δήμος Ζωγράφου ως αδελφοποιημένος με τον Δήμο Σαρτανά, βρίσκεται και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο», δήλωσε ο κ. Θώδας και πρόσθεσε: «Αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή δράση για να βοηθήσουμε με όλους τους τρόπους τους κατοίκους των μαρτυρικών περιοχών που μετρούν χιλιάδες θύματα μεταξύ των οποίων άμαχοι και μικρά παιδιά και ήδη εκατομμύρια πρόσφυγες. Ευχή και επιθυμία όλων μας να μπει τέλος στον πόλεμο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να επικρατήσει ειρήνη στην συγκεκριμένη περιοχή».

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Θώδα – Μπουρνούς με θέμα την προσωρινή φιλοξενία ομογενών – προσφύγων από την Ουκρανία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ