Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Βραβείο σημαντικής διάκρισης για την πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Ραντεβού

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, για την πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Ραντεβού που εγκαινιάστηκε το 2021, στα Best City Awards 2022, που τελούν υπό την Αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Περιφέρειας Αττικής.

H εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική Σκηνή Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η φετινή ήταν μια χρονιά δύσκολη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

«Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε», δήλωσε o πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων και της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Παπαστεργίου, και πρόσθεσε: «Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε. Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

Ο επίτιμος πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η διαχείριση και η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε αποτέλεσε και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση και σε αυτή οι φορείς της χώρας και, φυσικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνουν νικητές».

Η διάκριση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με το Χάλκινο Βραβείο, εντάσσεται στην Κατηγορία Τ.Π.Ε. /ΙOΤ Applications (Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών) και αφορά τη δράση για την πλατφόρμα «Ηλεκτρονικά Ραντεβού με τις Υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου, αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής. «Με την συγκεκριμένη εφαρμογή», εξήγησε, «οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους με τις υπηρεσίες, να τα μεταθέτουν αλλά και να ενημερώνονται για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ενδεχομένως, χρειαστεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στις υπηρεσίες του Δήμου. Στόχος μας είναι, αφενός να βάλουμε τέλος στις ουρές και αφετέρου, η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με παράλληλη αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του οργανισμού μας, προς όφελος των πολίτων. Τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα που λαμβάνουμε από τη χρήση της εφαρμογής, δείχνουν ότι το επιτυγχάνουμε και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού του οργανισμού μας, δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη».

Το βραβείο παρέλαβαν για λογαριασμό του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Καρούμπαλης και η διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Μπούρκουλα.

 

Διαβάστε επίσης: Αφιερωμένος στην Ειρήνη ο 6ος Ιστορικός Περίπατος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ