Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι στόχοι και τα σχέδια της δημοτικής Αρχής για την τρέχουσα χρονιά

Γράφει η Μαρία Ανδρούτσου

Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

Με στόχο η νέα χρονιά να μην είναι μόνο μια αλλαγή στους αριθμούς αλλά μια αλλαγή στην ουσία… στους ανθρώπους και στην ποιότητα της ζωής τους, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου επικεντρώνει αφενός στη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών αφετέρου εξακολουθεί να προσανατολίζεται στη βιώσιμη κινητικότητα και τις βιώσιμες υποδομές.

• Η αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αγίου Δημητρίου, με παρεμβάσεις μεγάλης και μικρότερης κλίμακας σε διάφορα σημεία της πόλης και μια σειρά έργων σε πολλές από τις γειτονιές του, εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τη Δημοτική Αρχή.
Κύριος στόχος για τη νέα χρονιά είναι η ομαλή εξέλιξη του έργου της ανάπλασης της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου. Ένα έργο συμπεριληπτικό που στηρίζεται στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και δημιουργία θέσεων στάθμευσης που θα προσφέρουν στον πολίτη ένα φιλικότερο και πιο ασφαλές περιβάλλον για τη μετακίνησή του. Επίσης, πρόκειται για ένα έργο που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή. Φυσικά όσο το έργο είναι εν εξελίξει ο πολίτης υφίσταται κάποια ταλαιπωρία. Για την ομαλή, ωστόσο, πορεία των έργων, η συνεργασία και η κατανόηση πεζών, εποχούμενων και επισκεπτών είναι εξίσου πολύτιμη.
• Η δημιουργία σχολικών δακτυλίων μέσω ανάπλασης τμημάτων σε οδούς που βρίσκονται σχολικά συγκροτήματα και ως εκ τούτου κινούνται πολλά παιδιά, είναι ένας ακόμα στόχος της Δημοτικής Αρχής. Η βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών σε ότι αφορά τη μετακίνησή τους, το παιχνίδι τους ή την άθλησή τους είναι απόλυτη προτεραιότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αναβαθμίζει συνεχώς παιδικές χαρές και δημόσιους χώρους σε κάθε γειτονιά του ενώ στους στόχους για τη νέα χρονιά είναι η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο. Με το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ θα υλοποιηθούν 2 εμβληματικά έργα, η βιοκλιματική ανάπλαση του πάρκου Ασυρμάτου και η κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου στην περιοχή ΕΚΤΕΛ.

• Στους στόχους της Δημοτικής Αρχής και η καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα αλλά και η διασφάλιση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Πρόγραμμα Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης έχει ήδη διανεμηθεί σε όλους τους εργαζόμενους, αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου Αγίου Δημητρίου.
• Η ορθολογική διαχείριση της δημοτικής περιουσίας καθώς και η ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής πολιτικής για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών συμπεριλαμβανομένων των ευπαθών ομάδων και η ενίσχυση της συνοχής της τοπικής κοινωνίας, είναι πάντα στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής.
• Τέλος ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, θέλοντας να βάλει στο επίκεντρο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αναβαθμίζει τα ΚΕΠ και γενικότερα την Εξυπηρέτηση Πολιτών, δημιουργώντας, τη νέα για τα δεδομένα του, Αντιδημαρχία Εξυπηρέτησης του Πολίτη, η οποία συμπεριλαμβάνει και την Ισότητα των Φύλων, δυο τομείς κρίσιμους που χρήζουν πάντα, πόσω μάλλον στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, απόλυτης προσοχής και βελτίωσης.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίου Δημητρίου για τη νέα χρονιά είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην είναι απλά και μόνο στο πλευρό του πολίτη. Στόχος της είναι ο πολίτης να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ