Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Το 3ο Λύκειο στο Πρόγραμμα Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με την συμμετοχή της ευρωβουλευτού Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση μαθητών του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS).

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Το πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) έχει ως στόχο την αναβάθμιση της γνώσης των νέων, που προέρχονται από διαφορετικά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά περιβάλλοντα, για τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη και τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο εκπροσωπεί τους ευρωπαίους πολίτες. Επίσης το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τους δίνει την δυνατότητα να εμβαθύνουν και να εντρυφήσουν σε διαχρονικές και σημαντικές αξίες».

Η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από την πλευρά της, ανέπτυξε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ενίσχυσης και ανάδειξης του σημαντικού ρόλου της γυναίκας στην ζωή μας, καθώς και τις δράσεις άρσης των ανισοτήτων και παροχής ίσων ευκαιριών.

Την διαδικτυακή εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια του 3ου ΓΕΛ Ζέτα Μπόκολα υπό την επίβλεψη της διευθύντριας του σχολείου Καλυψούς Λάζου-Μπαλτά.

 

Διαβάστε επίσης: Παράταση μέχρι τις 26 Απριλίου για την υποβολή αιτήσεων ανέργων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ