Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Ασύρματος και το Κολυμβητήριο

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, εντάσσεται το έργο µε τίτλο «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Αγίου Δημητρίου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η χρηματοδότηση του έργου, που αφορά στην «Ανάπλαση του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασύρματος)» και στην «Κατασκευή κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου στα Ο.Τ. 2116 και 2117», ανέρχεται στο ύψος των 12.400.000 ευρώ, πραγματοποιείται µέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνοµολογείται µε δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη χρηματοδότηση αυτή, κλείνει ένας κύκλος χρονοβόρων και έντονων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπλαση της πόλης του Αγίου Δημητρίου.

 

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ