Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Πρόγραμμα Food Wave: «Δεν πετάμε το φαγητό που περίσσεψε»

Ολόκληρη επαγγελματική κουζίνα στήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στόχος της δράσης που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την σπατάλη τροφίμων και την ενημέρωσή τους για το πώς αυτή επιδρά στην κλιματική αλλαγή.

Το περιεχόμενο της δράσης βασίστηκε σε έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού προγράμματος Food Wave: Ενσωμάτωση της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως των νέων, αλλά και καλλιέργεια της έννοιας της κυκλικής οικονομίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν: «Δεν πετάμε το φαγητό που περίσσεψε». Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μαγείρεψαν έχοντας στη διάθεσή τους φρέσκα υλικά μεσογειακής διατροφής που προμηθεύτηκαν από τοπικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Γιώργο Κρικρή, ένας από τους στόχους που έχει τεθεί είναι η δημιουργία στη Νέα Σμύρνη της πρώτης πλατείας zero waste, με σύμμαχο τη νέα γενιά. «Με δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση που βιώνουμε», δήλωσε.

Οι επισκέπτες πήραν μία «γεύση» και συνάμα διασκέδασαν υπό τους ήχους της μουσικής.

 

Διαβάστε επίσης: Κουζίνα θα… στηθεί στην Πλατεία το μεσημέρι της Παρασκευής στο πλαίσιο του Food Wave

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ