Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Το κοστούμι», «Σμύρνη μου αγαπημένη», «Μαγνητικά πεδία», «Έγκλημα στο Χόλιγουντ» (Βίντεο)

H ΑΜΑΡΥΣΙΑ σας παρουσιάζει τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου στη «μεγάλη οθόνη».

Το κοστούμι – The outfit

Είδος Δράμα (105΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία Γκράχαμ Μουρ

Παίζουν: Μαρκ Ράιλανς, Ζόι Ντόιτς, Τζόνι Φλιν, Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ

Σύνοψη: Ο Λέοναρντ (Μαρκ Ράιλανς), ένας δεξιοτέχνης Άγγλος ράφτης στο Σικάγο, λειτουργεί ένα μαγαζί με τη βοηθό του (Ζόι Ντόιτς) όπου φτιάχνει όμορφα ρούχα για τους μόνους γύρω που μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά: μια οικογένεια γκάνγκστερ. Ένα βράδυ, δύο δολοφόνοι (Τζόνι Φλιν και Ντίλαν Ο’ Μπράιεν) χτυπούν την πόρτα του και του ζητούν μια χάρη. Έτσι, ο Λέοναρντ ξεκινά ένα θανατηφόρο παιχνίδι εξαπάτησης και εγκλήματος.

Διανομή: Tulip

Σχόλιο: Η ταινία συνδυάζει τις αρετές ενός film-noir γκανγκστερικού θρίλερ  και ενός θεατρικού δράματος, εμπεριέχοντας στιγμές αγωνίας, μέσα σε ένα δικό του περίπλοκο παζλ. Όσο η ιστορία εξελίσσεται, η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο κλειστοφοβική και ο χρόνος μετράει αντίστροφα προς την επιβίωση του ήρωα.

Έγκλημα στο Χόλιγουντ – Last looks – Waldo

Είδος: Δράσης, Αστυνομική, Μυστηρίου, Θρίλερ (110΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Τιμ Κέρκμπαϊ

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Τσάρλι Χάναμ, Ντομινίκ Μόναχαν, Μορένα Μπακάριν, Ρούπερτ Φρεντ, Κλάνσι Μπράουν

Σύνοψη: Ο ήσυχος βίος του πρώην αστυνομικoυ Τσάρλι Γουάλντο (Τσάρλι Χάναμ), ο οποίος περνά μια λιτή ζωή στο δάσος θα διαταραχθεί, όταν υποχρεωθεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση ως ιδιωτικός ντετέκτιβ για την διαλεύκανση της δολοφονίας της συζύγου μιας εκκεντρικής τηλε-περσόνας.

Διανομή: Odeon

Σχόλιο: Βασισμένη στο best seller βιβλίο του Χάουαρντ Μάικλ «Last Looks», η ταινία εισάγει έναν καινούριο ήρωα, τον ατιμασμένο πρώην αστυνομικό που επανέρχεται στη δράση.

Τα κορδόνια – Lacci

Είδος: Δράμα (100΄)

Χώρες: Γαλλία, Ιταλία (2020)

Σκηνοθεσία: Ντανιέλε Λουκέτι

Παίζουν: Άλμπα Ρορβάχερ, Λουίτζι Λο Κάσιο, Λάουρα Μοράντε

Σύνοψη: Νάπολη, δεκαετία ’80. Ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά περπατούν χαρούμενοι στα στενά της πόλης. Όμως ο γάμος τους περνά σοβαρή κρίση.

Διανομή: Weird Wave

Σχόλιο: Μία ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας που προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο οι δεσμοί που μας ενώνουν με αυτούς που αγαπάμε παραμένουν ισχυροί με την πάροδο του χρόνου, ή μετατρέπονται σε βολικές δεσμεύσεις ριζωμένες στην καθημερινότητα.

Μαγνητικά πεδία – Magnetic fields

Είδος: Κομεντί (78΄)

Χώρα: Ελλάδα (2021)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης

Παίζουν: Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Σύνοψη: H Έλενα ταξιδεύει δίχως προορισμό και απροσδόκητα ανεβαίνει στο πλοίο για Κεφαλονιά. Ο Αντώνης, που βρίσκεται στο ίδιο πλοίο, οδεύει προς το νεκροταφείο του νησιού για να θάψει το οστεοφυλάκιο του θείου του. Όταν χαλάσει το αυτοκίνητό του, η Έλενα προσφέρεται να τον πάει σε ένα ξενοδοχείο και μετά ξανά, την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο, όπου τους λένε ότι δεν μπορούν να κρατήσουν το κουτί για γραφειοκρατικούς λόγους. Η χημεία μεταξύ τους είναι μαγνητική. Έχοντας απολαύσει τα τυχαία πειράγματα και τη συντροφιά ο ένας του άλλου, αποφασίζουν να συνεχίσουν να περιφέρονται στο νησί αναζητώντας ένα καλό μέρος για να θάψουν το κουτί.

Διανομή: Cinobo

Σχόλιο: Ένα συγκινητικό και τρυφερό road movie με λιτότητα στην έκφραση και πλούτο συναισθημάτων, επηρεασμένο από την τριλογία «Πριν το ξημέρωμα», «Πριν το ηλιοβασίλεμα», «Πριν τα μεσάνυχτα» του Λινκλάιτερ.

Νύχτα της φωτιάς – Noche de fuego

Είδος: Δράμα (110΄)

Χώρες: Μεξικό, Γερμανία, Βραζιλία, Αργεντινή, Eλβετία, ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Ουέζο

Παίζουν: Γκιγιέρμο Βιλέγκας, Μάιρα Μπατάγια, Μπιάνκα Ιτζέλ Πέρεζ, Αλεχάντρα Καμάτσο, Τερέζα Σάντσες, Καμίλα Γκάαλ, Νόρμα Πάμπλο

Σύνοψη: Η ζωή σε ένα χωριό σε εμπόλεμη κατάσταση, μέσα από τα μάτια τριών κοριτσιών στη διαδρομή τους προς την ενηλικίωση

Διανομή: Μικρόκοσμος

Σχόλιο: Η ενηλικίωση τριών κοριτσιών σε ένα περιβάλλον που το σκιάζει ο πόλεμος και η ρατσιστική βία και σε δεύτερο επίπεδο, μια κοινωνία που ζει διαρκώς κάτω από την απειλή των καρτέλ, με μια αστυνομία που δύσκολα μπορεί να εμπιστευθεί.

Βρώμικος παράδεισος – After Blue

Είδος: Φαντασίας, Δράμα (127΄)

Χώρα: Γαλλία (2021)

Σκηνοθεσία: Μπρετράν Μαντικό

Παίζουν: Πάουλα Λούνα, Ελίνα Λόουνσον, Βιμάλα Πονς, Άγκατα Μουζέκ

Σύνοψη: Ένα χιμαιρικό μέλλον στον After Blue, έναν πλανήτη από άλλο γαλαξία, έναν παρθένο πλανήτη όπου μόνο γυναίκες μπορούν να επιβιώσουν ανάμεσα σε αβλαβή χλωρίδα και πανίδα. Η ιστορία αφορά σε μια τιμωρητική αποστολή.

Διανομή: Carousel Films

Σχόλιο: Ένα απαράδεκτο soft-porn με πρωταγωνίστριες γυναίκες κυρίως σε έναν πλανήτη όπου βασιλεύει ο ερωτισμός στις μεταξύ τους σχέσεις.

Σμύρνη μου αγαπημένη (Summer Special Cut Reissued)

Είδος: Δράμα (110΄)

Χώρα: Ελλάδα (2021)

Σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη

Παίζουν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση

Σύνοψη: Η πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώθηκε από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα των ανθρώπων που ζούσαν στην Σμύρνη γύρω στο 1922. Πρόκειται για επανέκδοση (μικρότερης διάρκειας) της ταινίας που βασίστηκε στο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση και είχε κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το Δεκέμβριο του 2021.

Διανομή: Tanweer.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ