Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Lamda Development: Ξεκινά η 1η φάση των έργων υποδομής του Ελληνικού

Τα έργα υποδομής της πρώτης φάσης του Ελληνικού, συνολικού προϋπολογισμού 250-300 εκατ. ευρώ (από το σύνολο των 500 εκατ. ευρώ), ξεκινούν άμεσα από τον ανάδοχο που έχει ανακηρυχθεί μετά από διαγωνισμό, ενώ τον Οκτώβριο ξεκινούν και οι πρώτες εκσκαφές για την κατασκευή του έργου του Πύργου Κατοικιών (Marina Residential Tower), μετά από διαγωνισμό που θα προηγηθεί.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, στη διάρκεια της προ ημερών παρουσίασης του Experience Centre, του μεγαλύτερου στο είδος του σε διεθνές επίπεδο.
Όπως επισήμανε, ο Πύργος Κατοικιών θα είναι ο υψηλότερος πράσινος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο και φιλοδοξεί να γίνει ένα νέο τοπόσημο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα ακολουθήσει διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του έργου.
Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία των εταιρειών Intrakat – Bouygues Batiment International και Intakat έχει επιλεγεί ως σύμβουλος, ο οποίος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, αναφορικά με τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του συγκεκριμένου Πύργου.

Επίσης, όπως είπε ο Οδ. Αθανασίου, ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή του κτηρίου – πρότυπο σε διεθνές επίπεδο, που θα στεγάσει 4 σωματεία AμεΑ και θα παραδοθεί μέσα στο 2023, με το κόστος κατασκευής να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Lamda Development.

Ο Οδ. Αθανασίου επανέλαβε ότι η ζήτηση για τις οικιστικές αναπλάσεις της πρώτης πενταετίας ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες, με αποτέλεσμα οι προπωλήσεις να φέρνουν σημαντικά κεφάλαια στην εταιρία και ότι η χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού είναι ήδη πλήρως εξασφαλισμένη, ακόμη και πριν το ξεκίνημα των έργων, ενώ υπενθύμισε την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ., ευρώ, την έκδοση ομολόγου 320 εκατ. ευρώ καθώς και τις συμβάσεις δανειοδότησης 1 δισ. ευρώ που έχουν υπογραφεί με Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Επισήμανε, επίσης, ότι εξετάζεται η έκδοση ομολόγου μέσα στο 2022 ή το 2023 ανάλογα με τις συνθήκες.

Το Experience Centre

Η περιήγηση στο Experience Centre, όπως επισημάνθηκε, «αποτελεί για τον επισκέπτη ένα ταξίδι στο μέλλον, στον νέο τρόπο ζωής, που έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται στο Ελληνικό από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν δόθηκε στο κοινό το Experience Park, μια πρώτη έκταση από το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στην Ευρώπη, το Μητροπολιτικό Πάρκο».

Το Experience Centre, στεγάζεται σε ένα από τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία της ελληνικής ιστορίας, και υποδέχεται καθημερινά το κοινό από τις 10:00 μέχρι και τις 21:00. Τα υπόστεγα Α και Β χρονολογούνται περίπου το 1938, ενώ το υπόστεγο Γ, που στεγάζεται το Κέντρο Επισκεπτών, είναι μεταγενέστερο, περίπου το 1950.

Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται προκράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας https://www.experiencecentre.theellinikon.com.gr.

Το Κέντρο Επισκεπτών βρίσκεται μέσα στο Experience Park, το νέο βιωματικό πάρκο το οποίο είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό από τις 10:00 μέχρι τις 23:00 καθημερινά.

Η πρόσβαση στο Κέντρο γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικό.

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών υπάρχει χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο, ο οποίος εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του Experience Centre.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ