Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Μαρία Ανδρούτσου: «Ο εθελοντής αιμοδότης σώζει ζωές»

Με μήνυμα «Η προσφορά αίματος είναι μία πράξη αλληλεγγύης. Γίνε μέλος της προσπάθειας και σώσε ζωές» εορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου 2022. Σκοπός του μηνύματος είναι η ανάδειξη του ρόλου της εθελοντικής αιμοδοσίας στη διάσωση ζωών και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η δήμαρχος του Δήμου Μαρία Ανδρούτσου στέλνει το δικό της μήνυμα: «Τιμάμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στέλνοντας ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης στους εθελοντές και τις εθελόντριες αιμοδότες και αιμοδότριες, που παρά τους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία δεν παραλείπουν ποτέ να προσφέρουν το δώρο της ζωής.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο, διοργανώνει κάθε Μάιο και Νοέμβριο, κάθε έτους, εθελοντική αιμοδοσία στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης, ενώ διαθέτει Τράπεζα Αίματος για τις ανάγκες των πολιτών.

Με βαθιά πίστη στις ακόλουθες φράσεις: «Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα. Δώσε αίμα, δίνεις ζωή», καλούμε τον κάθε ένα και την κάθε μία από εμάς, σε κάθε ευκαιρία, να προσφέρει εθελοντικά αίμα.

Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και ταυτόχρονα μια απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Ο εθελοντής αιμοδότης σώζει ζωές, αφού το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Το αίμα χαρίζεται!».

Διαβάστε: Ξανά ανοιχτά τα ΚΑΠΗ του Δήμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ