Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον Δήμο

Ο Δήμος Γλυφάδας συμμετείχε στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards) για το έτος 2022, που διοργανώθηκε με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της χώρας ευρύτερα.

Μάλιστα πρόκειται για τον μοναδικό Δήμο της χώρας που βραβεύθηκε στο διαγωνισμό. Το βραβείο αφορά στην κατηγορία «Καλύτερης Νέας Ιδέας» και ειδικότερα στη θεματική «Δημόσια Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση και Δικαιοσύνη». Η διάκριση έγινε για την πρόταση που υπέβαλε η Διεύθυνση Πληροφορικής, Μελετών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Γλυφάδας υπό τον dιευθυντή Νίκο Παπαδόπουλο, με τίτλο «Αμφίδρομη από Άκρο σε Άκρο (End-To-End) Υλοποίηση Διαδικασιών».

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την τιμητική διάκριση, που αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών του Δήμου Γλυφάδας στην ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο Δήμος μας πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών του, προς όφελος των συναλλασσόμενων (δημοτών / πολιτών / επιχειρηματιών) έχοντας καταστήσει τη Γλυφάδα μας «έξυπνη» πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

«Με την πρόταση αυτή επιτυγχάνεται η πλήρως ηλεκτρονική διεκπεραίωση των εργασιών, χωρίς τη χρήση χαρτιού και με τη χρήση ψηφιακών υπογραφών. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, λειτουργικό και χρήσιμο εργαλείο στη δημιουργία επιχειρησιακών διαδικασιών και υποθέσεων, διότι αποσκοπεί αφενός στον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου μέσω αυτοματοποιημένων ενεργειών και αφετέρου στο να αποτελέσει βέλτιστη πρακτική για τους υπόλοιπους Δήμους ή άλλους δημόσιους φορείς», τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής, Μελετών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Γλυφάδας Νίκος Παπαδόπουλος, παραλαμβάνοντας το βραβείο, παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Παπά.

Ο θεσμός των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ως σκοπό τη βράβευση φορέων του δημόσιου τομέα ή δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ή εφαρμόσει, συλλογικά ή μεμονωμένα, καινοτόμες και πρωτοπόρες εφαρμογές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του διοικητικού περιβάλλοντος στη χώρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε ειδήσεις από την περιοχή της Γλυφάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ