Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δάσος Δαδιάς: Εθελοντές στη πρώτη γραμμή πυρόσβεσης

Στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου βρίσκονται 25 εθελοντές και εθελόντριες από τα σωματεία – μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, μαζί με ομάδα του WWF Ελλάς. Το παρών δίνει και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «οι εθελοντικές ομάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους και με αρωγό τη WWF Greece μεταβαίνουν στον μακρινό Έβρο. Πιο συγκεκριμένα, μαζί με εθελοντές και εθελόντριες από ομάδες μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης , συνδράμουμε στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαυσε τεράστια έκταση στο ιστορικό δάσος της Δαδιάς. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα καθώς στόχος μας είναι να συνδράμουμε όσο περισσότερο μπορούμε, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο.

Συνολικά συμμετέχουν 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα από 6 Εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίοι για τις επόμενες ημέρες θα συμβάλλουν στην πλήρη οριοθέτηση και αποκάθαρση της πυρκαγιάς καθώς και στην αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Οι εθελοντικές οργανώσεις που επίσης λαμβάνουν μέρος είναι οι εξής:

Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές

Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών

Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης Και Διάσωσης Ροδόπολης – EΔΔΔ

Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου

Ευχόμαστε καλό ταξίδι σε όλους τους συμμετέχοντες, καλή δύναμη και με το καλό η επιστροφή τους».

Διαβάστε: Άλλες δύο δωρεάν μουσικές βραδιές στις γειτονιές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ