Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΑ.ΣΥ Αττικής: “Τα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας Αττικής… και η θλιβερή πραγματικότητα”

Την εγκληματική αδιαφορία όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, περιφερειακών διοικήσεων, αλλά και των δημοτικών αρχών που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, επισημαίνει σε δελτίο τύπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής για τις νέες πλημμύρες με την πρώτη έντονη βροχόπτωση.

Σε σχόλιο υπό τον τίτλο «τα δελτία τύπου της Περιφέρειας Αττικής και η θλιβερή πραγματικότητα» σημειώνει τα εξής:

Στις 21/8 εκδόθηκε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο «Νέα εποχή για τη Λεωφόρο Ποσειδώνος με την ολοκλήρωση των εκτεταμένων παρεμβάσεων από την Περιφέρεια Αττικής». Σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη που περιλαμβανόταν σε αυτό «… με ένα ολιστικό σχέδιο παρεμβάσεων μετατρέπεται σε έναν από τους πιο σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους της Αττικής και πως … η μετακίνηση εκτός από αναγκαιότητα να μπορεί να είναι, θα τολμήσω να πω, και μια εμπειρία απόλαυσης…». Λίγες μέρες μετά από την έκδοση του δελτίου τύπου, ένα κομμάτι του …ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου μετατράπηκε σε λίμνη.

Με την πρώτη ισχυρή νεροποντή στα προοίμια του φθινοπώρου καταδείχθηκε το ότι οι κάτοικοι της Αττικής είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα με την ουσιαστική έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων υποδομής, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, περιφερειακών διοικήσεων, αλλά και των δημοτικών αρχών που στηρίζουν αυτήν την πολιτική.

Μετά της εικόνες ντροπής με τα «υποβρύχια λεωφορεία» του περσινού φθινοπώρου, οι κάτοικοι των δήμων του παραλιακού μετώπου πήραν άλλη μια γεύση από την «αθηναϊκή Ριβιέρα»… με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Κι όλα αυτά συνέβησαν σε ένα δρόμο «ορόσημο» για το λεκανοπέδιο σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Βέβαια το πρόβλημα δε σταματάει εδώ! Τι να πει κανείς πραγματικά για τη ντροπή στον κόμβο Πειραιώς και Χαμοστέρνας, έργο κι αυτό της Περιφέρειας, που σε κάθε νεροποντή κλείνει. Πρόκειται για ένα έργο που σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε την 1/11/2016 θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/4/2018. Από τότε όμως έχουν υπογραφεί δύο συμπληρωματικές συμβάσεις και έχουν δοθεί 9 παρατάσεις. Μετά από όλα αυτά και σύμφωνα με την 57/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, το έργο προσδιοριζόταν να ολοκληρωθεί στις 28/2/2021. Άραγε γιατί πλημμυρίζει το σημείο αυτό 16 μήνες μετά την υποτιθέμενη ολοκλήρωση του έργου;

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών από την Εκδήλωση Πλημμυρών με την επωνυμία «Δάρδανος» που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην 20η Συνεδρίαση (27-10-2020) του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το συγκεκριμένο σχέδιο υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των εξαπτερύγων της διοίκησης (Τζήμερος και χρυσαυγίτες).

Και από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η πρόληψη και η προστασία του λαού από τα φυσικά φαινόμενα δεν είναι πολυτέλεια, ούτε φυσικά και ατομική ευθύνη. Σήμερα υπάρχουν όλες οι τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες για να υπάρξει ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για την προστασία του λαού. Εμπόδιο μπαίνει η λογική του κόστους-οφέλους και οι προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων. Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται είναι αποσπασματικές και συνήθως μεταφέρουν το πρόβλημα σε μια άλλη περιοχή.
Ο λαός της Αττικής δεν έχει τίποτα να περιμένει από σωτήρες που δήθεν θα τα «λύσουν» όλα για αυτόν χωρίς αυτόν. Πλέον υπάρχει εμπειρία. Μόνη εγγύηση είναι ο δικός του οργανωμένος αγώνας για άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του.

Διαβάστε επίσης: Νέα εποχή για τη Λεωφόρο Ποσειδώνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ