Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μάκης Βορίδης: Έρχονται 1000 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Με 1.000 άτομα ενισχύεται η Δημοτική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε επίσης, στην ενίσχυση που έχει λάβει από την Κυβέρνηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της συνειδητής επιλογής να προτεραιοποιηθεί η πρόσληψη 1300 μηχανικών, οικονομικών και πληροφορικάριων, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Όπως είπε, έχουν ήδη εκδοθεί τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 13Κ/2021 που αφορούν στις παραπάνω θέσεις. Παράλληλα, στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπενθυμίζοντας ότι στα τεσσερισήμισι χρόνια διακυβέρνησής του προκήρυξε μόλις μία θέση μηχανικού.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στον φετινό προγραμματισμό προσλήψεων έχει συμπεριληφθεί ένας νέος κύκλος προσλήψεων μηχανικών, οικονομικών και πληροφορικάριων για την περαιτέρω στήριξη των Δήμων, καθώς επίσης και η δημιουργία 150 οργανικών θέσεων μηχανικών που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες δόμησης.

Ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης, που αποτελεί την οικονομική δύναμη πυρός με προϋπολογισμό 3,5 δις ευρώ. «Η Νέα Δημοκρατία οικοδομεί μεθοδικά την νέα Ελλάδα του 2030. Μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης, ευημερίας και κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ανατείλει για όλους τους Έλληνες!», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους για μια σειρά αναπτυξιακών προγραμμάτων και χρηματοδότησε την Τ.Α. με περισσότερα από 5 δισ. ευρώ, σε στρατηγικούς τομείς που συμβάλλουν καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απεύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, ο βουλευτής και γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ωραιοκάστρου Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος, ο πρόεδρος της Διοικούσας ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η πρόεδρος ΕΚΔΔΑ Εύη Δραμαλιώτη.

Διαβάστε επίσης: Μ. Βορίδης: «Επιβολή κυρώσεων στους ενεργειακά σπάταλους Δήμους»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ