Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στα χέρια της Lamda Development το McArthurGlen Designer Outlet Athens

Ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου η συμφωνία για την 100% απόκτηση από τη Lamda Development της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Η αξία του McArthurGlen Designer Outlet Athens ανέρχεται σε περίπου € 109 εκατ. (Gross Asset Value), όπως προκύπτει από την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή CBRE Axies την 31.12.2021. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε περίπου € 40 εκ., περιλαμβανομένης της αποπληρωμής προϋφιστάμενων δανείων που είχαν χορηγηθεί από τους προηγούμενους εταίρους της εταιρείας.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lamda Development δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί σημαντική στρατηγική κίνηση, καθώς με την απόκτηση του McArthurGlen Designer Outlet Athens, το οποίο πρωταγωνιστεί στον κλάδο των εκπτωτικών κέντρων, ενισχύουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στο Retail, δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες προς όφελος των επισκεπτών και των συνεργαζόμενων με την εταιρεία επιχειρήσεων».

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος (Co-CEO) του ομίλου McArthurGlen, Joan Jove, τόνισε: «Από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου μας στην Αθήνα το 2011, είμαστε υπερήφανοι που σε συνεργασία με την εταίρο μας Bluehouse Capital το έχουμε καταστήσει τον πρώτο πανελλαδικά Designer Outlet προορισμό αγορών. Η McArthurGlen είναι βέβαιη ότι το κέντρο θα εξακολουθήσει να ευημερεί υπό την ιδιοκτησία της Lamda, και ότι οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μια αξέχαστη αγοραστική εμπειρία στην Αθήνα».

Τέλος, ο διευθυντής της εταιρείας Blue-house Capital Βίκτωρ Πιζάντε ανέφερε: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση μας προς τους συναδέλφους μας στη McArthurGlen για την επί μια δεκαετία επιτυχημένη συνεργασία. Είμαστε βέβαιοι ότι το Athens Designer Outlet θα συνεχίσει την ισχυρή λειτουργική του απόδοση υπό την ιδιοκτησία της Lamda».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ