Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Β. Θώδας: Τριπλασιάστηκε το κόστος της ενέργειας στου Ζωγράφου

Τα σοβαρά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι της χώρας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, ανέπτυξε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας στον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη. Ο κ. Θώδας έθιξε επίσης τη μείωση κατά 65% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να στερούνται προσωπικού και δράσεων.

«Τα προβλήματα της Τοπική Αυτοδιοίκησης είναι πολλά και προήλθαν από την δεκαετή και πλέον περίοδο των μνημονίων. Αναφέρομαι κυρίως στη μείωση 65% των ΚΑΠ, με αποτέλεσμα οι Δήμοι της χώρας να στερούνται προσωπικό και δράσεις. Τα τρία τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες και από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μας να περιοριστούν οι απώλειες. Και πραγματικά μέσα στον κορωνοϊό βοήθησε όλους τους Δήμους να δοθούν κάποιες έκτακτες ΚΑΠ. Λόγω της ενεργειακής κρίσης, στον Δήμο Ζωγράφου έχει τριπλασιαστεί το κόστος της ενέργειας, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ολοκληρώσαμε τη διαδικασία τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου Led σε ολόκληρο τον Δήμο», δήλωσε ο δήμαρχος Ζωγράφου.

Την πόλη επισκέφθηκε το πρωί κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Μπάμπη Σιάτρα, τους βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών Διονύση Χατζηδάκη, Χάρη Θεοχάρη, Άννα Καραμανλή, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Βασίλη Σπανάκη, αλλά και στελέχη του κόμματος, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Μίλτο Μπαντή, την επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Κατερίνα Καραβιώτη και Ντόρα Πάλλη.

Παρόντες στη συνάντηση στην περιοδεία στον Δήμο Ζωγράφου ήταν η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Αναστασία Μπότου, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Υπηρεσιών Θεόδωρος Μετικαρίδης, Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη, Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δημήτρης Δήμας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης και Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος. Την περιοδεία στην πόλη ακολούθησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Κουφός.

Διαβάστε επίσης: Πράξη αλληλεγγύης από τους δημότες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ