Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Οφέλη για τον Δήμο από τις γωνιές ανακύκλωσης

Σημαντικά οικονομικά οφέλη προσδοκά να έχει ο Δήμος Ηλιούπολης από την αξιοποίηση των πρώτων δέκα γωνιών ανακύκλωσης που τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται εντός των επομένων ημερών η τοποθέτηση των πρώτων δέκα γωνιών ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων, με τρεις ημιυπόγειους κάδους των 5 κυβικών και έναν υπόγειο 3 κυβικών, όπου οι δημότες θα μπορούν να απορρίπτουν ξεχωριστά, γυαλί, πλαστικό, χαρτί και μέταλλο, αντίστοιχα.

Τα σημεία τοποθέτησης των σημείων ανακύκλωσης επελέγησαν κατόπιν μελέτης και εισήγησης της αρμόδιας διεύθυνσης του Δήμου έγκρισης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποτελούν ένα από τα πρώτα και βασικά στάδια της υιοθέτησης στην πράξη του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης, για διαλογή στην πηγή με διακριτά ρεύματα, που οδηγεί στην αύξηση του ποσοστού επανάχρησης υλικών και τη μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν σε υγειονομική ταφή στον ΧΥΤΑ.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση άλλων δεκαπέντε γωνιών ανακύκλωσης περισσοτέρων ρευμάτων και ακόμα 10 υπέργειων συστοιχιών των τεσσάρων ρευμάτων θα σημάνει και την απόσυρση των γνωστών μπλε κάδων που υπάρχουν σήμερα στις γειτονιές της πόλης.

Μετά την πρόσφατη έγκριση της πρότασης του Δήμου και την ένταξή της στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Δήμος θα εγκαταστήσει, ακόμα 38 γωνιές ανακύκλωσης, δηλαδή 73 συνολικά σε όλη την πόλη.

Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου εκτιμούν ότι θα εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση τουλάχιστον 200.000 ευρώ, από την αντίστοιχη μείωση δαπάνης για το Τέλος Ταφής Απορριμμάτων, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες υπέρογκες αυξήσεις από τον ΕΔΣΝΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ