Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στήριξη των ασθενών με Alzheimer από τη Περιφέρεια Αττικής

Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της άνοιας που εξελίσσεται σε παγκόσμια πανδημία δίνει η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτώντας την προσπάθεια στήριξης των ασθενών, των οικείων τους καθώς και των φροντιστών τους για την διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

Στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις  που έχει αναλάβει ο Γιώργος Πατούλης, ως Περιφερειάρχης, πρόεδρος του Δικτύου Υγειών Πόλεων και του ΙΣΑ, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Ζ. Ράπτη, η πρώην υπουργός Θ. Φωτίου, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας στο Μαρούσι το 2008 το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε φτάσει να εξυπηρετεί 450 ωφελούμενους.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «κεντρική διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις πρωτοβουλίες στήριξης τόσο των ασθενών, όσων και των οικογενειών και των φροντιστών τους».

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια ήδη χρηματοδοτεί μια δομή, ενώ στηρίζει και τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 η οποία δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ που έχουν αναλάβει να εκπαιδεύσουν φροντιστές σε δήμους σε όλη τη χώρα.

 Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης Memory Walk 2022, η οποία  διοργανώθηκε  σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ (Hellenic Initiative Against Alzheimer’s Disease /HIAAD) πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα συμβολική πορεία η οποία κατέληξε στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιήθηκαν  σύντομες ομιλίες και συναυλία από Στέφανο Κορκολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ