Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δύο νέα «πάρκα τσέπης» στον Άγιο Δημήτριο

Μικρές οάσεις μέσα στον αστικό ιστό της πόλης αποτελούν τα δύο νέα πάρκα «τσέπης» που ολοκληρώθηκαν κα παραδόθηκαν στους κατοίκους της πόλης στον Άγιο Δημήτριο.

Η δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την οργάνωση Γη-Organization Earth και την χορηγία της Procter & Gamble Ελλάδας αναμόρφωσαν δύο αναξιοποίητους χώρος στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες».

Στο Πάρκο Τσέπης στον Άγιο Δημήτριο στη συμβολή των οδών Νάξου και Τριφυλλίας, έκτασης 161 τ.μ., έχουν προστεθεί 272 δέντρα και φυτά, ενώ τοποθετήθηκαν 4 πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων και ένας ηλιακός φορτιστής κινητών συσκευών για να δώσει λύσεις στις ανάγκες φόρτισης των επισκεπτών του πάρκου.

Στο Πάρκο Τσέπης επί της οδού Μουργκάνας, έκτασης 242 τ.μ., έχουν τοποθετηθεί 287 δέντρα και φυτά, και έχουν δημιουργηθεί τρία διαφορετικά οικοσυστήματα εμπνευσμένα από τα στοιχεία της φύσης, αλλά και μια κεντρική νησίδα βιοποικιλότητας.

Σε κάθε τμήμα η φύτευση διαφοροποιείται, ενώ ταυτόχρονα κάποιες κατασκευές ενισχύουν περαιτέρω τον χαρακτήρα του κάθε οικοσυστήματος. Επιπλέον, στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί και 3 πάγκοι, για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής στιγμές χαλάρωσης.

Διαβάστε: Το καλοκαίρι του 2023 έτοιμη η ανάπλαση της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Άγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ