Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στην κορυφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος η Αττική

Η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που συγκεντρώνει η Αττική, με στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, ήταν το αντικείμενο του 9ου Στρατηγικού Συνεδρίου «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2022» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) που πραγματοποιήθηκε υπότ ην αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γ. Πατούλης, επεσήμανε για μία ακόμη φορά την βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να επενδύει σε στοχευμένες ενέργειες που θα διαμορφώσουν ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στην Αττική και θα ενισχύσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της.

Στο άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου χαιρετισμούς απεύθυναν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Μιχάλης Κατρίνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Σμυρλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ Ι. Κοντόπουλος.

Εκτενής ήταν η αναφορά και στις επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία έτη στο Λεκανοπέδιο, παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί η διεθνή οικονομική κατάσταση. Χαρακτηριστικό της ανταγωνιστικότητας είναι και το γεγονός ότι οι επενδύσεις της τελευταίας διετίας αντιπροσωπεύουν το 24% του συνόλου των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 22 χρόνια, κάνοντας την Αττική να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στη δημιουργία της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας σε ποσοστό 47.7%.

Τέλος, αναφορικά με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την Περίοδο 2021-2027, προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ, τονίστηκε ότι μεταξύ άλλων οι βασικοί πυλώνες χρηματοδότησης είναι:

200 εκ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας

330 εκ. € για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή

130 εκ. € για Βιώσιμα και «έξυπνα» μεταφορικά δίκτυα και για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

650 εκ. € για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής, τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και για την κατασκευή υποδομών εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας

290 εκ. € για την υλοποίηση σχεδίων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ