Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης η Αττική

Κορυφαίος προορισμός αειφόρου τουρισμού της Ευρώπης για το 2022, αναδείχθηκε η Περιφέρεια Αττικής στον σημαντικότερο διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards, κερδίζοντας επάξια την 1η θέση ανάμεσα σε κορυφαίους προορισμούς διεθνούς εμβέλειας όπως το Baden-Württemberg, το Ντουμπρόβνικ, το Εδιμβούργο, το Funchal, το Pembrokeshire και το Αλγκάρβε.

Η ανάδειξη της Αττικής ως«Europes Leading Sustainable Tourism Destination 2022» στον μεγαλύτερο θεσμό της τουριστικής βιομηχανίας καταδεικνύει τις προσπάθειες που γίνονται και στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης για αλλαγές με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Όπως τονίστηκε, πρόκειται για ένα βραβείο που προτάσσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός τόπου, που τον καθιστούν ελκυστικό για διακοπές, όλες τις εποχές του χρόνου, και ταυτόχρονα υπηρετεί τις αρχές της αειφορίας.

Η ανάδειξη της Αττικής ως κορυφαίου προορισμού αειφόρου τουρισμού, στηρίχθηκε σε τρεις βασικούς πυλώνες:

Στον πολιτιστικό πλούτο και τη φυσική ομορφιά της Περιφέρειας

Στις σύγχρονες υποδομές της και

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει συστήσει η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να καταστεί η πρώτη «Πράσινη» Περιφέρεια της χώρας.

Για την ανακήρυξη της Αττικής ως κορυφαίος προορισμός αειφόρου τουρισμού της Ευρώπης για το 2022, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας και σ΄αυτό το πλαίσιο η επένδυση στο τουριστικό προϊόν της Αττικής μας, παραμένει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας.

Η Αττική, ως η μεγαλύτερη και μητροπολιτική Περιφέρεια της χώρας, αλλάζει με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και  μεταβάλλεται σε μία σύγχρονη και λειτουργική Περιφέρεια με ανθρώπινο πρόσωπο. Η Αττική έχει παρόν και μέλλον που ανήκει σε όλους».

Τα World Travel Awards αποτελούν ένα παγκόσμιο θεσμό που από το 1993 βραβεύει τους βασικούς πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, αναγνωρίζεται ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Διαβάστε: Στον αγώνα δρόμου κατά του καρκίνου το μαστού η Περιφέρεια

Ειδήσεις από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ