Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ασφαλείς διαβάσεις για τους μαθητές έξω από τα σχολεία

Την τοποθέτηση υπερυψωμένων διαβάσεων, έξω από τα σχολεία της πόλης για την διέλευση των μαθητών συνεχίζει ο Δήμος Αλίμου, στο πλαίσιο των έργων για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι, μαθητές και γονείς να κυκλοφορούν με απόλυτη ασφάλεια γύρω από τις σχολικές μονάδες. Οι ασφαλείς σχολικές διαβάσεις δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς, αφού είναι στο ύψος των πεζοδρομίων. Διευκολύνουν, μάλιστα, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ και όλους όσοι έχουν κινητικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, επιβραδύνουν αναγκαστικά την ταχύτητα των οχημάτων, ενώ λειτουργούν και “προειδοποιητικά” για τους οδηγούς.

Ήδη έχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία σχολικές διαβάσεις στην οδό Μανδηλαρά έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Υψηλάντου μπροστά στο 2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, εκπαιδευτήρια “Γεννάδειος”), στην οδό Επτανήσου στην είσοδο του 5ου Δημοτικού Σχολείου και στην οδό Νικ. Βρεττάκου όπου στεγάζονται το 10ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό.

Επίσης, σε στάδιο υλοποίησης βρίσκονται και οι σχολικές διαβάσεις στην οδό Ελ. Βενιζέλου στο Άνω Καλαμάκι, μπροστά από το 2ο & 7ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο και την Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα). Οι ασφαλείς σχολικές διαβάσεις κατασκευάζονται με τήρηση όλων των ειδικών προδιαγραφών, που λεπτομερώς θέτει ο νόμος.

Δείτε: Μαθήματα κολύμβησης και για βρέφη στον Άλιμο

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ