Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Στο συνέδριο ΕΔΔΥΠΠΥ ο δήμαρχος Λευκωσίας: «Στόχος μας ένα δίχτυ προστασίας για όλους» δηλώνει στην «Α»

Ανάμεσα στους δημάρχους που παρακολούθησαν το συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) το οποίο πραγματοποιείται στη Βούλα, υπό την αιγίδα και την πλήρη ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, ήταν και ο δήμαρχος  Λευκωσίας και προέδρου του Κυπριακού Δικτύου Υγιών Πόλεων Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Με αποκλειστική του δήλωση στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο, τις απόψεις και τα συμπεράσματα του συνεδρίου με τίτλο «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη», συγχαίρει τους διοργανωτές και υπογραμμίζει ότι «στον Δήμο Λευκωσίας επενδύουμε ήδη πολλά στις πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζοντας στην πράξη όσους έχουν πραγματική ανάγκη».

«Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση, που μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες για βέλτιστες πρακτικές στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας και, βεβαίως, να επισκεφθούμε την όμορφη Βούλα», τόνισε στην εφημερίδα μας ο Κ. Γιωρκάτζης, προσθέτοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την άψογη φιλοξενία, καθώς και τον περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και το Δίκτυο πρωτοστατούν στην προσπάθεια να χαράξουμε κοινές πολιτικές με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας».

Αναφερόμενος στις κοινωνικές και υγειονομικές δράσεις και πρακτικές της διοίκησής του, ο δήμαρχος τονίζει αρχικά ότι «στο Δήμο Λευκωσίας επενδύουμε ήδη πολλά στις πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζοντας στην πράξη όσους έχουν πραγματική ανάγκη», συμπληρώνοντας: «Είναι πάγια θέση μας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να εφαρμόζει ενεργητικές πολιτικές που θα απλώνουν δίχτυ προστασίας για τους κατοίκους της πόλης. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν επικρατήσει στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια, με τις αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις, την πανδημία που άλλαξε ριζικά την καθημερινότητά μας, καθώς και τις σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις, οδηγούν στην ανάγκη να προσαρμοστούμε και να αναζητήσουμε τις καλύτερες δυνατές πολιτικές, που θα καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών. Αποτέλεσμα αυτής της επίμονης προσπάθειας, είναι να συμπεριληφθεί στον νέο Νόμο στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αρμοδιότητα στις τοπικές Αρχές, να εφαρμόζουν πολιτικές με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας».

Και ο δήμαρχος Λευκωσίας κατέληξε ως εξής: «Πρόθεση μας είναι να ενισχύουμε διαρκώς αυτήν την προσπάθεια, ώστε να βρισκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο μας καθημερινά, με ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ