Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί την Πέμπτη λόγω στάσης της ΠΟΕ- ΟΤΑ

Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί την Πέμπτη, μετά την απόφαση για στάση εργασίας που έλαβε η ΠΟΕ- ΟΤΑ, ως μέτρο άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων της.

Σύμφωνα με την απόφαση των συνδικαλιστών στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, η στάση εργασίας θα γίνει από τις 11:30 το πρωί ως το τέλος του ωραρίου, ώστε οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι έξω από το χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης στην οδό Σολωμού 60 στο κέντρο της Αθήνας.

Στα γραφεία του συνεδριάζουν τα μέλη του Συμβουλίου με θέμα ημερήσιας διάταξης…«Διεύρυνση-Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών». Στην σχετική τους ανακοίνωση οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε «παιδοφυλακτίρια».

Σε αυτόν τον σχεδιασμό- όπως υποστηρίζουν- εντάσσεται και η επέκταση λειτουργίας των Δημοτικών  Παιδικών Σταθμών οι οποίοι μετατρέπονται σε «προνοιακές δομές»

Επίσης, τα μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικούν:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με συνεχείς Συμβάσεις Εργασίας (Ε.Σ.Π.Α.).
  • Ενιαίο Εκπαιδευτικό-Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής.
  • Δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών.
  • Άμεσα κατάργηση των τροφείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ