Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Υπόθεση βιασμού στον Κολωνό: Χωρίς δικηγόρο οι δύο κατηγορούμενοι – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

Το δικαίωμα της σιωπής θα τηρήσουν ενώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση του βιασμού και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με τo ertnews θα αποδεχθούν την προφυλάκισή τους χωρίς να αναφερθούν σε στοιχεία της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων έδωσαν παρουσία στην ανάκριση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων. Την ίδια στάση τήρησε, σύμφωνα με το ertnews.gr, και τρίτος δικηγόρος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανάκριση και απάντησε ότι αρνείται να αναλάβει την υπεράσπισή τους. Σύμφωνα με τo ertnews, τους δύο κατηγορούμενους θα εκπροσωπήσει τυπικά και μόνο ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος.

Τα στοιχεία των κατηγορουμένων

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 53χρονου από τον Κολωνό που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια, καθώς επίσης του 42χρονου, ο οποίος συνελήφθη για τον βιασμό του κοριτσιού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

-Βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση

-Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση

-Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση -Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση

-Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος

-Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Πρόκειται για τον:

1. ΜΙΧΟ Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

Στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του 42χρονου βιάστη της 12χρονης που επίσης συνελήφθη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και Εμπορία ανθρώπων.

Πρόκειται για τον:

1. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθέντα την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής.

 

Ο 53χρονος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έχει κατηγορηθεί ακόμα για μια σειρά κακουργήματα και πλημμελήματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 53χρονος κατηγορείται για:

-Βιασμό ανήλικου κατ’ εξακολούθηση

-Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση

-Κατάχρηση ανηλίκου

-Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων

-Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας

-Γενετήσια πράξη με ανήλικο

-Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου.

Οι Αρχές κάθε φορά που θα ταυτοποιείται κάποιο πρόσωπο, για το οποίο υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του και πιστοποιείται ότι συμμετέχει σε ανάλογες αποτρόπαιες πράξεις θα δημοσιοποιούν τα στοιχεία του.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στην αρρωστημένη υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα έχουν έλθει στη δημοσιότητα, ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης σε ανώνυμα Chat, και από εκεί «ψάρεψε» τους 213 ενδιαφερόμενους πελάτες, που ήταν έτοιμοι να δώσουν από 50 έως 100 ευρώ για να εκμεταλλευτούν με το ανήλικο κορίτσι.

Πρόεδρος εκδιδόμενων γυναικών: «Ο Μίχος είχε έρθει με τη 12χρονη στον οίκο ανοχής μου»

Αποκαλύψεις για την υπόθεση που αφορά τη 12χρονη από τον Κολωνό έκανε έξω από την Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα.

Παρουσιάστηκε στα δικαστήρια προκειμένου να καταθέσει βίντεο μέσα από τον οίκο ανοχής που διατηρεί στα οποία, όπως υποστηρίζει φαίνεται ο 53χρονος μαζί με την 12χρονη, ενώ ανέφερε πως την «εξέδιδε με επώνυμους πελάτες».

Συγκεκριμένα όπως παρουσιάζει σε βίντεο το protothema.gr, η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών, έφτασε σήμερα στην ανακρίτρια να καταθέσει ότι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος πήγαινε την 12χρονη στον οικο ανοχής που διατηρεί στο Γκάζι για να συναντιέται με επώνυμους πελάτες.

Η ανακρίτρια την παρέπεμψε να πάει να καταθέσει στη ΓΑΔΑ. «Είμαι η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδας. Ήρθα να καταθέσω σήμερα για αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Ο 53χρονος ερχόταν με τη 12χρονη στον οίκο ανοχής που έχω στο Γκάζι και την έφερνε για να πηγαίνει το κοριτσάκι με επώνυμους πελάτες επί δύο μήνες. Επί 3 μήνες έκανε αυτή τη δουλειά αυτός αλλά δεν το γνώριζα για να κάνω καταγγελία. Είχε φέρει κι άλλα παιδιά. Χτες που είδα τη φωτογραφία του, τον αναγνώρισα και ήρθα εδώ στην ανακρίτρια να μιλήσω. Έφερα και το στικάκι που δείχνει μέσα τον 53χρονο με τη 12χρονη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ