Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Άλλαξε πρόσωπο η πλατεία Φλέμινγκ

Πιο φιλόξενη, πράσινη και λειτουργική έγινε η πλατεία Φλέμινγκ στο κέντρο της Ηλιούπολης μετά τις εργασίες ανάπλασής της από την δημοτική Αρχή. Η ανάπλαση της πλατείας, που δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα την μέχρι πρότινος εικόνα της, βασίστηκε σε έναν σύγχρονο σχεδιασμό που προσφέρει την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της.

Στα ήδη υπάρχοντα παρτέρια και τους νέους χώρους για πράσινο, φυτεύτηκαν καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, ιδιαίτερα ανθεκτικά στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, με υπόστρωμα κατάλληλο γεώπανο, για την αποφυγή ανεπιθύμητων ζιζανίων και τελική επικάλυψη με καλαίσθητα βότσαλα. Σε άλλες θέσεις, τοποθετήθηκε τεχνητός χλοοτάπητας, υψηλών προδιαγραφών ανθεκτικότητας που από την πρώτη στιγμή έγινε σημείο παιχνιδιού για τα παιδιά.

Τις εντυπώσεις κερδίζει και το μεταλλικό τραπέζι πινγκ-πονγκ εξωτερικού χώρου, που δίνει πια την ευκαιρία σε κάθε λάτρη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, να δείξει τις αρετές του στο άθλημα, αρκεί να φέρει τις δικές του ρακέτες και μπαλάκια.

Αναφερόμενος στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτης Κόκλας είπε: “Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, εφαρμόζουμε καινοτόμες λύσεις, που ομορφαίνουν την πόλη μας, αναδεικνύουν το πράσινο και ικανοποιούν τις ανάγκες των συμπολιτών μας στον δημόσιο χώρο.

Διαβάστε: Προς δημοπράτηση η υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως από το Υπ. Υποδομών

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ