Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Προς δημοπράτηση η υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως από το Υπ. Υποδομών

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχτηκαν τα στελέχη της δημοτικής Αρχής της Ηλιούπολης τις δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος εντάσσει την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ηλιουπόλεως στο πλάνο της κυβέρνησης με τα μεγάλα έργα στην Αττική.

Ο υφυπουργός, αφού μίλησε για την επέκταση του μετρό ως τον Πειραιά και τα οφέλη που θα προσφέρει στους κατοίκους της πόλης, αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου, αναφέρθηκε εκτενώς και στα έργα που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Λεκανοπέδιο.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ηλιουπόλεως, η οποία αναμένεται να δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών «όταν μία πόλη αναπτύσσεται, χωρίς να αναπτύσσονται αντίστοιχα τα μέσα σταθερής τροχιάς και οι αυτοκινητόδρομοι φτάνουμε σε ένα σημείο όπου το κυκλοφοριακό πρόβλημα γίνεται έντονο».

Η υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως αποτελούσε διαχρονικά μία από τις σημαντικές διεκδικήσεις των δημοτικών Αρχών της πόλης, όσο και των κατοίκων. Τα οφέλη δεν περιορίζονται μόνο στην μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης κατά τις ώρες αιχμής. Συνδυάζονται και με τον περιορισμό της ηχορύπανσης καθώς και με την εξασφάλιση ελευθέρων χώρων σε μία περιοχή που ο αστικός ιστός είναι ιδιαίτερα πυκνός.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ