Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαβεβαιώσεις Βορίδη για Δημοτική αστυνομία και «Βοήθεια στο Σπίτι»

Για την εργασιακή ασφάλεια όσων απασχολούνται στο πρόγραμμα «βοήθεια στο Σπίτι» διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι άμεσα δρομολογείται η πρόσληψη 1264 ατόμων για την στελέχωση των υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, κατά την συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένους στην Αυτοδιοίκηση, ο κ Βορίδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την απόφαση του ΣΤΕ για «ακύρωση της ειδικής εμπειρίας» εξετάζονται διάφοροι τρόποι Νομικής αντιμετώπισης και πάντως αυτοί θα συνεχίζουν να εργάζονται έως τότε. Κατά την συνάντηση, τέθηκε όλο το Διεκδικητικό Πλαίσιο, της ΠΟΠ ΟΤΑ που αποφασίστηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

 Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστών:

Ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά τα αιτήματά μας τα οποία και τα αναλύσαμε πλήρως.

Στην συνέχεια μας δήλωσε ότι, στηρίζει πολλά από τα Οικονομικά θέματα τα οποία και συνυπογράφει αλλά συγχρόνως μας παρέπεμψε στον Υπουργό Οικονομικών με τον οποίο έχουμε ζητήσει ήδη συνάντηση.9

Δεσμεύτηκε ότι, σύντομα θα γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων για τα ΜΑΠ, για να καταλήξουμε σε μία βιώσιμη λύση. Θα μελετήσει την αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου για τις κρίσεις προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων.

Για τις προσλήψεις μας δήλωσε ότι, φέτος κάλυψε το σύνολο των αιτημάτων για προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και σύντομα θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία.

Για την βοήθεια στο σπίτι μετά την απόφαση του ΣΤΕ μας ανέλυσε ότι, εξετάζονται διάφοροι τρόποι Νομικής αντιμετώπισης και πάντως αυτοί θα συνεχίζουν να εργάζονται έως τότε.

Ειδήσεις από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ