Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θετικός ο απολογισμός έτους του Δήμου

Απόλυτα ικανοποιημένος που η δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες κατάφεραν να κρατήσουν όρθια την τοπική κοινωνία σε μία πολύ δύσκολη περίοδο η οποία ακόμη δεν έχει τελειώσει και απαιτεί συνεχή προσπάθεια και εγρήγορση, δήλωσε ο δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κατά την εισήγησή του για τον ετήσιο απολογισμό του δήμου.

Ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου είπε ότι παρόλες τις δυσκολίες της περιόδου όχι μόνο δεν αναστείλαμε την υλοποίηση του έργου μας αλλά η δημοτική Αρχή υλοποίησε περισσότερα από όσα είχε δεσμευτεί.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Δήμου εστίασε στην πανδημία, για την οποία τόνισε ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει, καθώς και στην κλιματική κρίση, με ότι αυτό συνεπάγεται, αναφορικά με τις επιπτώσεις της στις σύγχρονες κοινωνίες. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να κάνει εκτενή αναφορά και στις επιπτώσεις του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία στον τομέα των καυσίμων και της ενέργειας, οι τιμές των οποίων έχουν φέρει αρκετούς δήμους στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Μάλιστα, λεπτομερείς ήταν οι αναφορές σχετικά με την στελέχωση και ενίσχυση υπηρεσιών και δομών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στον απολογισμό δόθηκαν ακριβή στοιχεία σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες αναφορικά με την λειτουργία των υπηρεσιών, το πλήθος των υπηρεσιών που παρείχαν και τους δημότες που εξυπηρετήθηκαν παρά τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας.

Επίσης, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και επικεφαλής των υπηρεσιών έδωσαν στοιχεία και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημοτικών υπηρεσιών.

Σημαντικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους που δόθηκαν.

Συγκεκριμένα:

● Η είσπραξη των τακτικών εσόδων ανήλθε σε ποσοστό 92,37%, το οποίο σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός όσον αφορά στην είσπραξη των τακτικών εσόδων εκτελέστηκε στο σύνολό του.

● Η εισπραξιμότητα των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα ανήλθε σε ποσοστό 80,31%, από λοιπά τέλη-δικαιώματα σε ποσοστό 95,99%, ενώ από επιχορηγήσεις σε ποσοστό 113,66%.

●Η είσπραξη εσόδων παρελθόντων οικονομικών ανήλθε σε ποσοστό 129,69%.

●Η συνολική είσπραξη των εσόδων μαζί με το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται στο ποσό των 28.369.723,93€, ενώ η αντίστοιχη είσπραξη σε σχέση με τα βεβαιωθέντα έσοδα ανήλθε σε ποσοστό 84,52% περίπου.

●Οι συνολικές αποπληρωμές δαπανών σε σχέση με τις τιμολογηθείσες ανήλθαν σε ποσοστό 96,56%.

Επίσης, κατατέθηκε και η πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής και οι παρεμβάσεις σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και όσα αφορούν στην θωράκιση της πόλης από ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ υπήρξε και ενημέρωση για τη συνεισφορά και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων για την περάτωση, ή δρομολόγηση ανάλογων έργων και δράσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ