Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενισχύεται το τουριστικό προϊόν της Αθήνας

Οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προώθησης του τουρισμού στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας (Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αργοσαρωνικός κ.α.), συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ, χθες, στο πλαίσιο του κύκλου παρουσιάσεων της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2030 και των επιμέρους Σχεδίων Δράσης ανά Περιφέρεια της χώρας.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι η στρατηγική ανάπτυξης του Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της μελέτης του ΣΕΤΕ για τον Τουρισμό 2030, ως προς  την μετάβαση στην αειφορία, την κυκλική οικονομία, και την Πράσινη Συμφωνία και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  η Αττική κέρδισε την 1η θέση μεταξύ των προορισμών Αειφόρου Τουρισμού της Ευρώπης για το 2022, στα World Travel Awards, ανάδειξη την οποία, εν πολλοίς οφείλει, όπως είπε, «στο ολοκληρωμένο σχέδιο που υλοποιεί η Περιφέρεια προκειμένου να καταστεί η πρώτη Πράσινη Περιφέρεια». Ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε τη διαρκή επένδυση, από πλευράς της διοίκησης, στην αναβάθμιση των υποδομών της Αττικής, τονίζοντας ως παράδειγμα τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου σε υπερσύγχρονο, έξυπνο, οδικό δίκτυο που μεγιστοποιεί την οδική ασφάλεια

Στην κεντρική τοποθέτησή του, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με βάση την πολύ αξιόλογη δουλειά του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece, κρίνεται απαραίτητη η επιτάχυνση βασικών έργων υποδομών αφενός αλλά και έργων που προσδίδουν βιώσιμο τουριστικό πρόσημο σε περιοχές ανά την χώρα. Υπό αυτό το πρίσμα αξιολογήθηκε το σύνολο των προτεινόμενων παρεμβάσεων της μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ «Ελληνικός Τουρισμός 2030 –Σχέδια Δράσης», εντοπίστηκαν προορισμοί με μεγάλη τουριστική κίνηση και προτεραιοποιήθηκαν 39  έργα που υποστηρίζουν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, σύμφωνα με το φυσικό αντικείμενο τους και την εκτιμώμενη διάρκεια για την υλοποίηση τους. Τα έργα αυτά θα αποτελέσουν προϊόν διαβούλευσης με Δήμους και περιφέρειες ώστε να καταστήσουμε εφικτό τον στόχο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, τόνισε την ανάγκη εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2030 και των Σχεδίων Δράσης. Ειδικότερα, για την Αθήνα σημείωσε ότι «Ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε και τη φετινή χρονιά, σε ένα σύνθετο περιβάλλον με μακροοικονομικά και γεωπολιτικά ζητήματα, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενισχύοντας το ΑΕΠ της χώρας πέρα από κάθε προσδοκία, δημιουργώντας έτσι πόρους για πολιτικές στήριξης της κοινωνίας από την υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη του πληθωρισμού. Το πέτυχαμε αξιοποιώντας το ισχυρό brand της Ελλάδας που έχει εδραιωθεί την τελευταία πενταετία.  Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην στρατηγική προώθησης του ελληνικού τουρισμού, αποτελεί και η ενίσχυση της δυναμικής του προορισμού της Αθήνας στις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, η περαιτέρω ανάδειξη της πρωτεύουσας ως προορισμού, με συντονισμένες ενέργειες προβολής, παραμένει βασική προτεραιότητα. Ιδιαίτερη συμβολή σε αυτή την προσπάθεια είχε -και θα συνεχίσει να έχει- το This Is Athens and Partners, η μεγαλύτερη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στην οποία συμμετέχουμε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της».

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης. Από πλευράς του ΣΕΤΕ, συμμετείχαν ο Ευτύχιος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος, Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece, Ηλίας Κικίλιας, γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ και Άρης Ίκκος, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, ενώ παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, Αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ, Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ, Άρης Μαρίνης, Αριστίνδην Μέλος ΣΕΤΕ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Μαρία Θεοφανοπούλου, Ανδρέας Στυλιανόπουλος, μέλη ΔΣ ΣΕΤΕ.  Τη συζήτηση συντόνισε η κα Μαρία Γάτσου, Γενική διευθύντρια ΣΕΤΕ.

Ειδήσεις από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ