Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πράξη αλληλεγγύης η «Κοινωνική Ντουλάπα»

Μία «κοινωνική ντουλάπα» στην οποία οι δημότες θα μπορούν να αποθέτουν ρούχα που δεν χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών οικονομικά ασθενών τοποθέτησε ο Δήμος Αλίμου σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σε συνεργασία με το Skip, η ντουλάπα τοποθετήθηκε μπροστά από το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου. Εκεί οι πολίτες μπορούν να ρίχνουν τα ρούχα που δεν χρειάζονται, αντί να τα πετούν στους κάδους απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος της πόλης κ. Ανδρέας Κονδύλης αναφερόμενος σε αυτήν την κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης είπε ότι «όσα ρούχα καταλήγουν στην “κοινωνική ντουλάπα”, είτε γιατί δεν μας κάνουν, είτε γιατί δεν τα χρειαζόμαστε, συλλέγονται, πλένονται και καθαρά και ξεδιαλεγμένα διατίθενται σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη ή δίδονται προς επαναξιοποίηση. Πρόκειται για μια σύγχρονη και αποτελεσματική εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας (επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση), που αποτελεί μία από τις βασικές αρχές για τη βιωσιμότητα του πλανήτη».

Η βιομηχανία ρούχων κατατάσσεται σήμερα ως η 2η πιο ρυπογόνος στον κόσμο. Κατά την παραγωγή των ρούχων απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, ενώ κάθε χρόνο περίπου 9.000.000 τόνοι ρούχων καταλήγουν σε χωματερές, προκαλώντας επιπλέον σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ