Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα στη «Νέα Ελβετία»

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου ξεκινάει ο νέος κύκλος προβολών των Κινηματογραφικών Βραδιών του Δήμου Βύρωνα, με τίτλο «Οδύσσειες – Αποδημίες – Μετοικεσίες», με την προβολή της ταινίας: Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα.

Η σκηνοθεσία της αμερικανο-γαλλικής ταινίας ανήκει στον Τόμι Λι Τζόουνς, το σενάριο στον Γκιγιέρμο Αριάγα και η φωτογραφία στον Κρις Μένγκες. Παίζουν οι Τόμι Λι Τζόουνς, Μπάρι Πέπερ, Ντουάιτ Γιοακάμ.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 21/10/2022, στις 8 μ.μ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας).

Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση με τη συγγραφέα Μαρλένα Πολιτοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με αφορμή την προβολή της ταινίας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου).

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Το μεταθανάτιο ταξίδι ενός μεξικανού μετανάστη στο γενέθλιο τόπο. Η τιμωρία του φονιά, το ήθος μιας φιλίας είναι οι κλασικοί κώδικες που διατρέχουν το νέο-γουέστερν του Τόμι Λι Τζόουνς στην πορεία των ηρώων του στον άνυδρο Αχέροντα που ενώνει τον πάνω με τον κάτω κόσμο, την Αμερική με το Μεξικό ή ίσως τις δύο όψεις του κάτω κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Το Μεξικό τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ