Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ράμπες για ΑμΕΑ σε όλα τα σχολεία του Δήμου

Πραγματικότητα, μετά από χρονοβόρες διαδικασίες γίνεται το έργο κατασκευής και εγκατάστασης ραμπών για άτομα με κινητική προβλήματα έξω από τα σχολεία του Δήμου Δάφνης- Υμηττού.

Αφού πρώτα ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες και υπογράφηκε η σύμβαση, τα τεχνικά συνεργεία έχουν ήδη πιάσει δουλειά στα σχολεία της πόλης όπου υλοποιούν το έργο της κατασκευής των ραμπών στις εισόδους, στις τουαλέτες και σε όποιον άλλο χώρο απαιτείται για να έχουν εύκολη πρόσβαση οι μαθητές με αναπηρία.

Ο δήμαρχος της πόλης κ. Τάσος Μπινίσκος, επικοινώνησε με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή και του ζήτησε οι εργασίες να ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα από το 4ο δημοτικό σχολείο Υμηττό προκειμένου να εξυπηρετηθεί μία μαθήτρια που πρόσφατα έσπασε το πόδι της και δυσκολεύεται στις μετακινήσεις.

Το έργο της κατασκευής ραμπών στα σχολεία της περιοχής αποτελεί σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αναβάθμισης των εκπαιδευτικών δομών, ενώ ήταν ένα θέμα η λύση του οποίου αποτελούσε ανάγκη, όχι μόνο για τα παιδιά και τους γονείς, αλλά και για την δημοτική Αρχή.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ακόμη και ένα τέτοιο έργο δεν έτυχε καθολικής αποδοχής, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την διοίκηση του δήμου, υπήρξαν αντιδράσεις από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στην αύξηση του προϋπολογισμού για την αναβάθμιση των σχολείων.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ