Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή

Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργάνωσαν ο Δήμος Ζωγράφου, με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου και με τον Σύνδεσμο των Παλαιών Ζωγραφιωτών, στον Δημοτικό Πολυχώρο «Αλέκα» την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση, κατά την οποία μίλησαν για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης ο στρατηγικός αναλυτής – ιστορικός Κων/νος Λαμπρακόπουλος, ο νομικός καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών Ιωάννης Παπαφλωράτος και ο οθωμανολόγος νομικός Δημήτρης Σταθακόπουλος, άνοιξε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντα π. Χαράλαμπος Πανόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών Δημήτρης Μπίτσικας.

Από τη χορωδία του Συνδέσμου των Παλαιών Ζωγραφιωτών ακούστηκαν Μικρασιατικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Τάκη Ρούσσου.

Τον συντονισμό είχε ο αντιδήμαρχος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Ζωγράφου Λάμπρος Καλαρρύτης, ενώ παρέστησαν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αννα Καραμανλή και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης.

Διαβάστε: Δημιουργία υπερπαράταξης στον Δήμο

Όλες οι ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ