Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν έλεγχος λόγου και γραφής σε παιδιά της πόλης

Τις κοινωνικές δράσεις για την βοήθεια των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα, ή δυσκολίες στον γραπτό και τον προφορικό λόγο, καθώς και των οικογενειών τους, συνεχίζει ο Δήμος Αλίμου με την παροχή δωρεάν αξιολογήσεων από ειδικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς.

Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το επιστημονικό κέντρο «Οικογένεια», το οποίο προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στον Δήμο Αλίμου, αφορά σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 13 ετών.

Ο στόχος του ελέγχου είναι να εντοπιστούν έγκαιρα δυσκολίες προφορικού και γραπτού λόγου (δυσκολίες άρθρωσης, έκφρασης, λεξιλόγιο, ανάγνωση, γραφή) με σκοπό είτε την αποκατάσταση, πριν από την εισαγωγή των παιδιών στο Δημοτικό σχολείο, είτε τη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων όσων παιδιών φοιτούν ήδη.

Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς που αναγνωρίζουν την ανάγκη του παιδιού τους, μπορούν να ζητήσουν τον δωρεάν έλεγχο κατόπιν ραντεβού. Η αξιολόγηση γίνεται από την επιστημονική ομάδα του κέντρου «Οικογένεια», στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλίμου.

Διαβάστε: Πράξη αλληλεγγύης η «Κοινωνική Ντουλάπα»

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ