Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και πολεμικά πλοία το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Ανοιχτά και με ελεύθερη είσοδο θα είναι μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι εντός της Αττικής το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Έτσι, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, η είσοδος στα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο θα είναι δωρεάν, όπως ισχύει βάσει απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια.

Ανοιχτές είναι και οι πόρτες του Μουσείου Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι δεν εντάσσεται στην παραπάνω διάταξη. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη για όλους, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Παράλληλα, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΙΤΣΟΣ και το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ θα καταπλεύσουν στον λιμένα του Πειραιά (Ο.Λ.Π.). Κατά την διάρκεια παραμονής τους θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί από τις 09:00 έως 19:00.

Διαβάστε επίσης: Το ντοκιμαντέρ «Σμύρνη, η νύμφη του Αιγαίου» παρουσιάστηκε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ