Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε ο σχολικός διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση»

Με κίνητρο δώρα για τις σχολικές μονάδες της πόλης ξεκίνησε και φέτος, για 4η χρονιά ο σχολικός διαγωνισμός ανακύκλωσης του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών στο θέμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του σχολικού διαγωνισμού ανακύκλωσης των προηγούμενων ετών, ξεκίνησε για τέταρτη χρονιά ο διαγωνισμός «Πάμε Ανακύκλωση», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθηνών. Μαθητές και εκπαιδευτικοί νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων  καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες.

Στο διαγωνισμό, πολύτιμοι βοηθοί για άλλη μία φορά θα είναι οι γονείς των μαθητών, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στη σελίδα «Σχολεία».

Το Followgreen θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχωρά σε προμήθεια / αντικατάσταση χάρτινων κάδων ανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν τα σχολεία που συμμετέχουν  στο διαγωνισμό, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου -Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Για άλλη μία χρονιά καλούμε τα σχολεία μας, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό ανακύκλωσης που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Followgreen. Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό, η μαθητική μας και η εκπαιδευτική μας κοινότητα μαθαίνει να ανακυκλώνει καθημερινά υλικά με στόχο  την κατάκτηση των επάθλων  για το σχολείο τους, αλλά ταυτόχρονα υιοθετώντας καθημερινές πρακτικές ανακύκλωσης. «Πάμε Ανακύκλωση», λοιπόν για 4η χρονιά! Εύχομαι κάθε επιτυχία στα σχολεία μας που συμμετέχουν!».

Δείτε: Κορωνοϊός: Έλεγχος ιικού φορτίου σε Μοσχάτο και Ταύρο

Όλες οι ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ